Nordre Aker Budstikke

Kjelsås skole får hedersplassen på 17. mai

Får bære silkeflagget: Til venstre, elevrådsleder Erlend Homble, i midten rektor, Mette Rasmussen, og til høyre nestleder i elevårdet, Kaja Lund Næss. Elevrådsleder og nestleder får gå helt fremst med flagget. Foto: MINA HAUGLI

Hundreårsjubilanten går fremst i barnetoget på 17. mai.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2017 kl 11:34

KJELSÅS: Det er i anledning skolens 100-årsjubileum Kjelsås får æren av å bære silkeflagget fremst i barnetoget. Rektor, Mette Rasmussen, forteller med iver og glede over æren de har fått.

– Det er mye heder og ære forbundet med det å gå først i toget. Det er kjempestas og blir en kjempeopplevelse! sier rektoren.

I fjor var det Tåsen skole som fikk denne æren.

Det er tre skoler som feirer jubileumsår i år. Kjelsås feirer 100 år, Klemetsrud feirer 150 år og Sørkedalen feirer 175 år, og det er disse tre som går som nummer en, to og tre i årets barnetog.

Kjelsås skoles musikkorps skal få spille aller først på Karl Johan 17. mai. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE


Les mer om rekkefølgen i barnetoget her!

Invitert til fest

Både Kjelsås og Klemetsrud skole er invitert til Rådhuset etter barnetoget, for fest og feiring i anledning deres jubileum.

– Der blir det servering av pølse, is, kake, brus og ballongslipp. Dessuten blir det velkomstord av ordfører Marianne Borgen, sier Rasmussen.

Rektoren forteller at det er mye spenning og glede knyttet til jubileumsåret og det å gå først i barnetoget.

– Foreldrene gleder seg stort over at barna skal gå først i toget, og ikke minst barna. Dette blir også første, og eneste gang for meg, og jeg gleder meg til å kunne samles på en sånn dag og feire friheten og gleden, sier Rasmussen.


LES OGSÅ: Her er 17. mai-programmet for alle skolene i Nordre Aker!

Egen jubileumsblogg

Etter feiring på Rådhuset blir barna hentet av foreldrene. Deretter fortsetter 17. mai-feiringen på Kjelsås skole fra klokken 12 til 16, med servering, boder og taler.

– Klokken 14 taler Jonas Gahr Støre, også blir det elevinnslag. Alt som skjer på skolen, er i regi av FAU, forteller rektoren.

FAU ved skolen har også i anledning jubileumsåret laget en egen jubileumsblogg, hvor blant annet tidligere elver ved skolen har skrevet innlegg.

Kjelsåsfanen: Bilde er fra 17. mai 2016, og viser Kjelsåsfanen i front. Fanen vil også være i front av barnetoget, sammen med det norske silkeflagget, en gave fra kaptein Petter Haraldsen, som hvert år bæres først i 17. mai-toget i Oslo. Foto: PRIVAT

Opptatt av sikkerhet

Rektoren forteller at hun ikke har ønsket å fokusere på terror og frykt for terror på denne dagen.

– Det er en del av verden vi lever i, og jeg ønsker ikke at man skal la seg styre av frykt på noen som helst arenaer. Det blir foreldrenes valg, om de ikke ønsker at barna deres skal delta, sier hun.

Videre forteller hun at hun selvfølgelig er opptatt av sikkerhet og at alle skal være trygge.

– Vi har tatt risikovurderinger, og man har i år snakket ekstra mye om sikkerhet. Hva vi må være bevisste på og hva vi skal gjøre ved evakuering. Både Utdanningsetaten og politiet har i år hatt ekstra fokus på sikkerhet, avslutter hun.


LES OGSÅ: Vi lager fest-album. Send oss dine 17.mai-blinkskudd!

Rekordhøy deltakelse

Ifølge Utdanningsetaten har ingen skoler meldt seg av barnetoget grunnet sikkerhetsårsaker, men det er i stedet rekordhøy deltakelse.

– I år er 123 skoler påmeldt, og det er ny rekord, ifølge Trine Lie Larsen, kommunikasjonsdirektør i Utdanningsetaten.

Hun forteller videre at det ikke har blitt igangsatt noen nye tiltak i år.

– Nei, i 2016 ble det utarbeidet en beredskapsinstruks for barnetoget, og denne følger vi også i år. Det er ikke gjort noen endringer av betydning i den i år, avslutter hun.

LES OGSÅ:

Unni søker "man babes"!

Kjøper Frysja-tomt for 350 millioner til skoleformål

Tåsenutbyggingen Plan- og bygningsetaten sier ja til!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...