Nordre Aker Budstikke

Kjelsåsjentene er klare for russefeiring på «Crashpad 2015»

Endelig er bussen ferdig! De 23 barndomsvenninnene fra Kjelsås som har samlet seg på samme russebuss, ruller inn i russefeiringen som hippie-vogna «Crashpad 2015». Og det aller meste har de gjort selv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2015 kl 12:35

KJELSÅS: «Det her er Crashpad, men det vet du jo vel» ljomer det fra anlegget i bussen som ruller inn på Jupiterjordet på Grefsenplatået.

Det er fredag ettermiddag og foreldre, besteforeldre og søsken står klare for å se på bussen til de 23 jentene fra Kjelsås.

Se video av bussen øverst i saken!

Holdt sammen siden barneskolen

To venninnegjenger som har kjent hverandre siden barneskoletiden på Disen og Kjelsås skoler. De gikk sammen på Engebråten ungdomsskole, men nå er de spredd på videregående skoler over hele byen:

Elvebakken, Foss, Blindern, Persbråten, Wang, Ullern og Nydalen.


Da russetiden skulle feires var det likevel ingen tvil om at barndomsvenninnene skulle feire og feste seg gjennom de intense ukene i april og mai sammen. Under dekknavnet «Bring it on» har de jobbet knallhardt og bygget bussen som endelig står ferdig som «Crashpad».

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

SE BILDESERIE AV CRASHPAD 2015 OG KJELSÅSJENTENE HER!

Hippie-inspirert

– Crashpad er et begrep fra hippietiden, forklarer Ingrid Nestvold.

– Det var et sted folk kom for å chille og henge sammen. Bussen vår skal være et sted der folk kan møtes.

Jentene har helt bevisst gjort så mye som mulig med bussen selv, eller via familie og kjente. Sånn sett har det nesten vært et dugnadsprosjekt. Få, om noen, har vært leid inn for å gjøre jobben for dem.


LES OGSÅ: Politiet: Russen slåss, støyer og forsøpler mer enn før

Selvgjort

– «Russeindustrien» utnytter seg av at russen er “unge og dumme”, har jentene tidligere sagt til Nordre Aker Budstikke, med referanse til at mange bruker veldig mye penger på feiringen.

Selv vil ikke jentene ut med hvor mye herligheten har kostet, men de er ingen satsebuss, sier de.

– Vi har gjort veldig mye selv, og det vi ikke har fått til har foreldre hjulpet oss med. Alt fra å fikse det mekaniske til å trekke seter og lage lounge, sier Celinn Bentzen, en av to bussjefer på Crashpad.

– De har gjort alt mulig av spesialting som vi har hatt lyst på, supplerer den andre bussjefen, Charlotte Biseth.


– Og så har vi vært heldige som har foreldre som har kontakter slik at vi har fått til ting som ikke hadde vært mulig hvis man ikke har veldig mye penger. Vi har ikke et budsjett som er så høyt, selv om det forhåpentligvis ser sånn ut, sier Celinn.

Og det er bussjefene som har designet logo og mønsteret på folien bussen er trukket i.

– Det har blitt kjempefint, og vi er veldig glad for at de har gjort det, sier Hanne Mollekleiv.

LES OGSÅ: Russejentene fra Kjelsås som gjør det selv

Trygge sammen fra Kjelsås

Å være en buss med barndomsvenninner fra samme sted er en stor fordel.


– Det har vært veldig sosialt å jobbe på bussen, og stort sett bare morsomt, sier Hanne.

– Og ikke minst er det veldig trygt. Vi tar vare på hverandre, og skal hjem samme sted. Og så kjenner vi hverandre så godt at det ikke er noe problem å si fra hvis det er noe, sier Eline Kjetland.

Og de har blitt enda litt bedre kjent, på godt og vond, gjennom prosessen med å få ferdig bussen, sier bussjefene. Men eventuelle påbegynte gnisninger er lagt til side. Nå er de klare for å feste og feire seg fram til 17. mai.

– Nå er vi så fornøyde og så gira, så da kan det ikke bli dårlig, smiler bussjef Charlotte.


SE BILDESERIE AV CRASHPAD 2015 OG KJELSÅSJENTENE HER!

LES OGSÅ

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...