Nordre Aker Budstikke

Klar for audition?

Ballettdanser? 18. januar er det ny audition. Foto: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

18. januar arrangerer ballettskolen audition, og du er herved invitert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2016 kl 14:00

NORDRE AKER/OSLO:Den Norske Ballettskole har mye spennende på agendaen kommende sesong, både av nyheter for de aller minste og utenlandsreiser for de mest drevne! Vekselvirkningen mellom de små og de eldste, bredde og elite er svært viktig, sier daglig leder Irene Jansson.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Audition

Det er først og fremst audition i klassisk ballett som starter sesongen ved ballettskolen (DNBS), for opptak til satsningspartiene nivå 0,1, 2, 3 og preprofesjonelt nivå. I tillegg er det opptak til DNBS Masterclass nivå for fulltidstrening innen klassisk ballett.

– Neste audition er 18. januar, oppfordrer Jansson.

– Utvalgte elever som trener på elitenivået får være med til ballettkonkurranse i Perm, Russland, i april. Dette er en av verdens mest prestisjetunge ballettkonkurranser. Kun en norsk danser - en DNBS-elev - har deltatt tidligere, og kvalifiserte seg da til semifinalen. Og det resultatet synes vi er helt fantastisk å kunne vise til, ifølge Jansson.


STEM NÅ! Her er finalistene til Årets Navn i Nordre Aker! Les mer og stem her!

Foto: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

Internasjonalt

Hun legger til at etter den gode erfaringen med miljøet i Perm, både fra sist konkurranse og også ved at en DNBS elev gitt rett ut i jobb etter å ha studert ved diplomstudiet på ballettakademiet i Perm, så gleder DNBS seg til å ta turen på nytt.

– Det er utrolig gøy å se det høye nivået og kjenne et yrende stort og internasjonalt ballettmiljø så tett innpå seg som de norske talentene får oppleve der. Og det er spennende for Norge at det er norske elever og dansere som får delta.

En av elevene som skal delta på ballettkonkurranse i Perm er Kristine Moe, masterclasselev ved DNBS. Hun har Nordre Aker Budstikke skrevet om tidligere. Kristine hoppet av videregående skole, for å på fulltid konsentrere seg om ballettutdanningen.


Kristine skal også representere Norge i den nordiske og baltiske ballettkonkuransen i Falun, Sverige, i mars.

Ikke audition for disse små, men gøy med ballett. Foto: Stian Schioldborg www.magentastudios.no

Fra 2-3-årsalderen

Det er mye å velge mellom utover klassisk ballett. For eksempel moderne ballett, breakdance, funkjazz, musikal. Ballettskolen har også tilbud til de helt ned i to- og treårsalderen.

– Jeg fikk selv starte veldig tidlig, det er viktig å la de små få slippe til, ifølge Jansson.

Til sommeren skal det hele vises frem, i forestillinger.


– Det er alltid så morsomt å se hvordan elevene viser oss hva de har av talent og spirit, iblant er det så rask utvikling at vi knapt henger med i svingene, smiler Irene.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...