Nordre Aker Budstikke

– Klart vi vil ha mer av dette! Kom tett på Molvær og Wesseltoft

Nils Petter Molvær og Jens Christian Bugge Wesseltoft holder til daglit til i kunstområdet på Frysja. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

En nydelig vinterkveld, toppet med lokale kunstnere og vakker musikk i intimkonsert med Nils Petter Molvær og Jens Christian Bugge Wesseltoft.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2015 kl 14:49

AKERSELVA/FRYSJA: De har fått høre det. Med tilbakemeldinger om at de bør åpne mer opp.

Folk vil besøke, se og høre om hva som foregår i de flotte mursteinsbygningene ved Akerselva og Kjelsås.

Så kom oppfordringen.

– Rydd kvelden

– Å fylle området med summende, blide folk i nattemørket på Oslo kulturnatt, var så hyggelig at vi ble enige om å gjøre det igjen. På Frysja er det ikke mange muligheter for urbane opplevelser på kveldstid, så beskjeden vår til folk i nærmijøet er rydd kvelden, ta med deg fine folk og kom til Frysja kunstsenter. Vi inviterer til mykji lys og mykji varme.

Pecha Kucha, lite og intimt

Torsdagskvelden startet med fakler helt inn og en «Pecha Kkucha». Vet du ikke hva det er? Det er japansk og betyr «lyden av folk som snakker». Som når flere av Frysja-kunstnerne fortalte om arbeidet ved elva. Som glassblåser Pål Roland, som også demonstrerte hvordan man blåser og skulpturerer den vakreste glasskunst.


– Lite og intimt, svarte glassblåseren i forkant, på hvordan de tenkte seg kvelden ved elvebredden.

– Vi vil at dette skal være en happening til gode for nærmiljøet, og et skritt i retning av å kunne åpne litt mer opp for publikum på Frysja kunstnersenter. Men det skal også være lite og intimt, svarte glassblåseren i forkant, på hvordan de tenkte seg kvelden ved elvebredden.

LES OGSÅ: Mer kunst? I helgen samles over 50 lokale kunstnere på Nordberg!

Kunst, kafé og vakker musikk

Molvær og Bugge Wesseltoft i samspill for et svært eksklusivt publikum. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og det ble det virkelig. Nærmere 100 folk samlet i ett av de gamle byggene, med kunst, kafé, men ikke minst musikerne Nils Petter Molvær og Jens Christian Bugge Wesseltoft. Som også har øvingslokaler i de gamle mursteinsbygningene.


– Skulle bare mangle at vi stiller opp her i kveld og spiller, sier de to blide gutta.

Som veldig vakkert og stemningsfullt fremførte – til et fjetret publikum – ifølge musikerne selv «hver sin egen greie», som endte opp i en «felles greie».

b]– Men vi øver jo aldri sammen vi, lo de godt, de lokale musikerne.

– Klart vi vil ha mer av dette!

Vidar Bråten og Cathrine Bjørnstad vil ha flere slike arrangementer i lokalmijøet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Cathrine Bjørnstad og Vidar Bråten vil gjerne ha mer av Frysja.


– Dette betyr mye for nærmiljøet. En litt «laidback møtespot» hvor man kan ta en tur ned noen timer. Ting trenger ikke være så oppstilt og overarrangert, bare å åpne døra og gjøre det enkelt og veldig hyggelig. Som her, sier de to Kjelsås-beboerne.

– Klart vi vil ha mer av dette!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...