Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kongen kommer ikke, men det gjør en annen bilglad mann

I fjor var Mats Møller Dæhlie med i kjenidsklassen. I år kommer samferdselsministeren til Nordberg Grand Prix. Foto: IRJA LINNERUD

– Neste år er vi HELT sikre på at kongen kommer, sier Nordberg Grand Prix-gründer'n. Søndag 22. mai er det klart for folkefest i Langmyrgrenda!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2016 kl 23:48

NORDBERG: For å kaste glans kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), sammen med sine to barn.

OPPDATERT: Les om Nordberg Grand Prix 2016 og se bilder av alle deltakende biler!

Statsråden er lidenskapelig opptatt av biler, og vil sannsynligvis storkose seg på det som trolig er Norges største Olabilløp.

Samferdselsministeren er en bilglad mann. Søndag kommer Ketil Solvik-Olsen til Langmyrgrenda for å kaste glans over Nordberg Grand Prix. Foto: OLAV HEGGØ/FOTOVISJON

«Olabiler og nedoverbakker er lovet en sentral plass i neste Nasjonal Transportplan» røper etter sigende ministeren overfor Nordberg Grand Prix' egne nettsider.

Det som i alle fall er sikkert er at Solvik-Olsen liker biler av det små slaget. På statsrådskontoret sitt har han over 100 modellbiler.

– Interessen for bil har alltid vært der. Jeg fikk det nærmest inn med morsmelka. Oppvokst på en bensinstasjon på Bryne som jeg er. Familiegreie med en far bak disken og en onkel i smøregrava, har han sagt om bilinteressen i et Side3-intervju for noen år siden.

Kjendispekket

Pål Anders Ullevålseter, Sissel Berdal Haga og Olav Thon koste seg på Nordberg Grand Prix for tre år siden. Foto: MARTE MARIE FRISELL

Hvert år strømmer kjendisene til Nordberg Grand Prix (NGP), som i år arrangeres for 16. gang. I fjor var det kjendisrace med fotballproffene som har tråkket sine barnesko i nabolaget, Mats Møller Dæhlie og Carloline Graham Hansen, og popsanger Chris Medina. Tidligere har nabo og daværende statsminister Jens Stoltenberg vært tilstede.

Pål Anders Ullevålseter og Olav Thon er nærmest som faste deltakere å regne, og har hver sin del av traseen oppkalt etter seg: Thonkleiva og Pål Anderssletta.

Håpet er at de to kommer også i år, opplyser Gründer'n Lasse Berg.

HER KAN DU SE MASSE BILDER FRA NORDBERG GRAND PRIX 2015!

Lokalinitiativ

Bilene deles i inn Formel 1-, Formel 2- og Formel 3-klassen («Idiotklassen»). Formel 1 er den raskeste og starter høyest i traseen. Formel 2 starter med lavere fart. Formel 3 starter som A. Individuell start med ca. 15 sekunders mellomrom mellom hver bil i Formel 1 og 2. I Formel 3 er det fellesstart. (Fra nordberggrandprix.com)

Sammen med en gjeng fedre står han bak det som har blitt en årlig folkefest på Nordberg.

– Vi er elleve fedre som er ansvarlige for hele denne folkefesten. Vi ordner blant annet med lydutstyr, kameraer, og også med medisinsk personell tilstede, i tilfelle noen skulle gå galt. Vi gjør alt vi kan for å få denne dagen så bra som mulig, sa formann Thor Bendik Weider, til Nordre Aker Budstikke i fjor.

I 2016 følger traseen og arrangementet for øvrig samme oppskrift som tidligere.

– Påmeldingsfristen går ikke ut før dagen før løpet, og vi vet av erfaring at mange melder seg på i siste liten. I fjor var det 111 biler! Jeg tror nok ikke vi slår den rekorden, men mange blir det, sier Berg.

200 barn er ventet å delta i Formel 1 og 2. I tillegg kommer Formel 3, «den legendariske idiot-klassen for foresatte, foreldre, besteforeldre, og onkler og tanter».

Caroline Graham Hansen var raskest i kjendisracet i 2015. Foto: IRJA LINNERUD

Kanskje kommer kongen

Hvert år er selveste Kong Harald, mannen som disponerer en bilpark med registreringsnummer A, invitert til å overvære løpet på Nordberg. 2016 er heller ikke noe unntak.

– Joda, Kongen er invitert også i år. Han måtte dessverre si nei takk, men neste år er vi HELT sikre på at han kommer, sier Lasse Berg.

Samferdselsministeren svarte derimot ja veldig fort. Og kongelige biler er han faktisk ikke helt ukjent med. Faren hans kjøpte nemlig kong Olavs gamle Dodge LeBaron, da Solvik-Olsen var barn, har han fortalt i et intervju.

– Vi vet jo at han er bilinteressert. Han har med seg begge barna sine, som vi håper stiller i løpet. De får låne olabil av oss. Fryktelig morsomt blir det også om vi får Solvik-Olsen til å stille i idiotklassen til slutt, sier Berg.

OPPDATERT: Les om Nordberg Grand Prix 2016 og se bilder av alle deltakende biler!

SE FLERE SPESIELLE BILER:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...