Nordre Aker Budstikke

Korpsene rammes hardt

Tåsen skolekorps på vei opp Karl Johans gate, 17. mai i fjor. Foto: PRIVAT

Alle vårens store loppemarkeder i regi av korpsene er avlyst, det betyr også store tapte inntekter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2020 kl 09:54

TÅSEN: Det er en vanskelig og utfordrende tid vi er inne i. Også skolekorpsene blir hardt rammet av konsekvensene av koronaviruset.

For Tåsen skolekorps går undervisningen nå via nett, men det største inntektsgrunnlaget, og hvor korpsene tjener inn flere hundre tusen kroner hver, nemlig loppemarkedet, blir ikke noe av.

– Vårens loppemarked i april er avlyst, og det er vårt aller største problem nå, sier økonomiansvarlig i korpset, Tonje Askim.

Det er fra årets to loppemarkeder at Tåsen skolekorps henter inn over 65 prosent av inntektene sine. Konsekvensene er dermed alvorlige for korpset.

– For eksempel er årets sommertur til Bornholm avlyst. Korpsmedlemmene er veldig skuffet, de har jo gledet seg veldig. Sommerturen er et viktig høydepunkt for det sosiale.


Eline og Tåsen skolekorps har fått en ganske så annerledes korpshverdag. Foto: PRIVAT

Tåsen skolekorps måtte avlyse all vanlig undervisning og alle nærstående arrangementer som følge av tiltakene mot koronaepidemien.

– Vi har kastet oss rundt, og tilbyr nå nettbasert undervisning, for første gang i korpsets 93 år lange historie.

Dette betyr at alle elevene får både individuell undervisning og samspill via video, og første fellesøvelse for hovedkorpset ble gjennomført med entusiasme.

– Elevene savner det sosiale, så vi er heldige som har kreative instruktører og dirigenter.


Ingrid i Tåsen skolekorps øver nå via nettundervisning. Foto: PRIVAT

– Funker

Ingrid (11) i Tåsen skolekorps synes det går greit med nettundervisning, også i regi av skolekorpset:

– Det funker ganske bra, men innimellom så hakker nettet litt. Jeg spiller kornett. Mamma spilte trompet, da jeg skulle bli med i korpset hadde de ikke flere trompeter, så da ble kornett. Det er ganske likt trompet, litt mindre og med en litt annerledes klang, forklarer Ingrid.

– Vi øver også to og to via nett. Selvfølgelig savner jeg å treffe de andre i korpset og øve med alle, men uansett så er det jo veldig fint at vi likevel kan øve sammen på denne måten. Selv om det det er litt mer vanskelig å høre om vi er samkjørte da, sier Ingrid, som ellers elev ved Tåsen skole.

Trenger støtte

Men uten loppis-inntekter og fortsatt undervisning, håper korpset på litt drahjelp fra lokalsamfunnet, og har satt i gang en Vipps-dugnad.


Korsvoll skolekorps har også avlyst sitt loppemarked i april - og ber om støtte gjennom Spleis.

Grefsen skolekorps har også avlyst loppemarkedet i april, og opprettet Spleis.

Ullevål skoles musikkorps har også avlyst vårens loppemarked, og opprettet Vipps.

Kjelsås skoles musikkorps har også avlyst vårens loppemarked, og opprettet Vipps.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...