Nordre Aker Budstikke

Nydalenrevyen 2015:

Kostbare hotellstjerner i Nydalen

Det foregår mye muffens på Hotell Nydalen. Det er vi glade for.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2015 kl 12:33

Terningkast: 5

NYDALEN: Vi advarer like greit med en gang: Det å sjekke inn på Hotell Nydalen, er slett ikke risikofritt. Merkelige dødsfall, mannevonde stuepiker og en skruppelløs hotellsjef er bare noen av ingrediensene i revykaka elevene har bakt denne gangen.

Se video fra forestillingen helt øverst i saken!

Selger skitne triks

Hotellet selges inn som landets mest eksklusive, eller i hvert fall det dyreste.

Det markedsføres med bamsemums i minibaren, hjemmelaget champagne og sushi til frokost, men vi aner raskt at det vil åpenbare seg både billigere og mer skitne triks på innsiden av den dyre innpakningen.

En tøff videosekvens fyrer av årets revy, «All Inclusive», og gir oss et møte med et broket persongalleri av hotellansatte.


Videoen er bra laget, har et tøft lydspor og skaper gode forventninger. Som revylokale gir det kompakte auditoriet publikum overraskende god nærhet til den intime scenen.

SE BILDESERIE FRA NYDALENREVYEN HER!

Stjerner står for fall

Hotellet blir drevet av hotellsjefen (Gayathry Ramana) og hennes nerdete, men pliktoppfyllende datter (Adrianna Live Berg).

Et umake par på flere måter, skal det vise seg. Dessuten ventes en streng inspektør til hotellet, og stjerner står for fall om ikke alt er perfekt. Og det er det jo ikke.

Vi møter i tur og orden pikkoloen Max (Kasper Becker-Andersen), kjekkas-sangeren Simen (Peder Opland) fra dansebandet Rikingarna, to resepsjonistsøstre (Vinusha Pathmassi og Maria Smith Sivertsen) og to svært ulike stuepiker (Ingrid Ronglan og Mina Markhus).


LES OGSÅ: Jacob (17) fra Grefsen har laget VM-låt til Northug, og kaster Janteloven i søpla

Det tar litt tid å etablere historien og de ulike rollene på hotellet i Nydalen. Det lider første akt noe av.

Enkelte av numrene forblir også uforløste og anonyme. Til gjengjeld blir dette rettet herlig opp i en mer tettpakket og rent av fornøyelig andre akt.

Høyfertil skeptiker på banen

Best i første akt er Mina Markhus i sitt sangnummer som angstfylt og sliten hotellgjest med pilleeskene nært for hånden.

Paradise Hotel-deltakerne som sjekker inn (Ingrid Ronglan og Peder Opland) er også gode.


Ronglan leverer dessuten en artig gjennomgangsfigur med sin negative og høyfertile stuepike som med beskt kroppsspråk er høylydt skeptisk til det meste.

LES OGSÅ: – Det var flaut å være med på Nydalenrevyen

Bra band

Revyen har som seg hør og bør også et orkester på syv, tre korister og fem dansere.

Bandet, tre gutter og fire jenter, er plassert over scenen og er kledd i pene hvitskjorter.

De spilte av seg både Dire Straits, Pink Floyd, Abba og Trang Fødsel, i tillegg til fiffig hotell- og heismusikk i variert tempo. Aller best var de i sin intro til andre akt, og høstet da spontan og stormende applaus fra et opplagt premierepublikum.


Fellesnumrene med hele ensemblet er som hotellet, ikke perfekt utført, men de gjøres med giv, glød og mange øvingstimer i bein og stemmebånd. Vi smiler og gynger med i valsen.

I andre akt er det finfin flyt og høydepunktene kommer rekende på ei fjøl. Mina Markhus er showets ener og stråler, denne gang sammen med Live Berg, som kristenungdom på sukkerkick og mer enn bifile tendenser.

LES OGSÅ: Fagerbergrevyen 2015: «FaBelaktig, FagerBerg!»

Gjør erotisk hørespill

Markhus gjør også en vidunderlig tolkning av en nybakt mor som virkelig tar for seg av de rettighetene denne fødselsevnen gir henne, godt støttet av en søt ektemann i Becker-Andersen.

De samme to skuespillerne gjør også et minneverdig erotisk hørespill fra 1953 rett etterpå. «Åh, du lille kosegrisen min». Kjempebra!

Disse to revynumrene, og flere til, har kjempegode tekster. I første akt er det som nevnt lenger mellom godbitene, men det kommer stadig små, morsomme blødmer og kjappe replikker.

LES OGSÅ: Fikk terningkast 3 og 6: Anmelderrabalder ga fulle hus på Blindern vgs.

Godt grep om rød tråd

En skuespiller som vi gjerne skulle sett enda mer av, er Maria Smith Sivertsen. Hun spiller stort sett resepsjonist, men gjør blant annet en knakende god nyrik russerkvinne i første akt. Aksenten er super.

Nydalenrevyen skal ha skryt for å holde seg veldig godt fast i den røde tråden sin.

Mange skolerevyer har oppigjennom historien sluppet den tråden raskt for så å la enkeltstående revynumre flagre rundt, løsrevet fra helheten som er solgt inn på forhånd.

Nydalen-gjengen holder seg på hotellet sitt, og får likevel penset inn på ulike aktuelle tema der i sitt noe skrudde, men underholdende gjestehus.

Så, sjekk inn på Hotell Nydalen. Det anbefales neppe på Tripadvisor, men de neste ti dagene skjer det mye spennende der.

SE BILDESERIE FRA NYDALENREVYEN HER!

Se video fra forestillingen helt øverst i saken!

LES OGSÅ: Nordre Aker-jenter er klare for jungelen på KG-teateret

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...