Nordre Aker Budstikke

Krimdronningen gjør årets eneste opptreden i nabolaget

KRIMDRONNING FRA DISEN: Anne Holt tar turen opp til Grefsenkollens nye Bokbar. Foto: LARS WEIMOTH/KARL A. KJELSTRUP

Krimdronningen fra Disen, Anne Holt, er klar med sin 24. bok, og tar turen opp til «bokbaren» over Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2016 kl 14:02

DISEN: I fjor høst hadde Nordre Aker Budstikke et lengre intervju med forfatter Anne Holt, da var hun ute med sin 23. bok. Holt, som er lokal fra Disen, fortalte at hun gjerne bruker lokalmiljøet som kulisser for krimhistoriene – av ren latskap!

Hun som egentlig er jurist, har vært justisminister, men som lever godt av krimforfatterskapet. Og har solgt nærmere 10 millioner bøker på verdensbasis.

Nå ute med bok nummer 24, på like mange år. I støv og aske, med radarparet Henrik Holme og Hanne Wilhelmsen som igjen tar saken. De får to uoppklarte saker på bordet, som henger sammen – for alt henger jo sammen.

Siste bok ut er ifølge forfatteren også en delvis videreføring av fjorårets Offline.

Grefsenkollen

Det er sjelden du ser Anne Holt gjøre noen stunt utad i Norge.


Hun er kjent som både frittalende, meningssterk og en aktiv twitrer, men den prisbelønnede forfatteren er ikke så glad i selve rampelyset, skrev vi i fjor. Noe hun selv bekreftet:

– Jeg sier i praksis nei til alt.

Anne Holt, her i møte med Nordre Aker Budstikke i eget nabolag på Disen i 2015. Foto: LARS WEIMOTH (ARKIVFOTO)

Derimot farter hun mer ute - utenlands.

– Jeg selger faktisk flere bøker i andre land, enn her hjemme. Når jeg er i Norge, så liker jeg aller best å bare være hjemme med familien, jobbe i skrivestua, gå tur med bikkjene i skogen og være med venner, sier Holt.


Men hun gleder seg til torsdag kveld, bokbartender er Knut Gørvell, også lokal fra Nordre Aker, og fra forlaget CappelenDamm.

Holt fortsetter:

– Grefsenkollen er vel det eneste jeg gjør ute i Norge i år. Jeg sa ja fordi Knut Gørvell også er en god venn av meg. I tillegg er jo Grefsenkollen er et veldig hyggelig sted i nærmiljøet. Og med den aller beste utsikten i Oslo, synes krimforfatteren fra nabolaget.

Bokbar

Ingen overraskelse at det er den 24. boka det skal snakkes om i Bokbaren – eller i bokbadet – på toppen av Oslo. Men kanskje blir det litt av hvert annet også.

– Jeg har gitt Gørvell carte blanche. Så tar vi det derfra!


Ideene til bøkene kan komme fra hvor som helst. Så gjelder å sette sammen et drivende godt plot som henger sammen og går opp til slutt.

Snurpet ned til to ord, handler siste bok ut om "menneskelig smerte", ifølge forfatteren.

Med Jobs bok som «filosofisk klangbunn», ifølge Aftenspostens anmelder, som blant annet brukte vellykket og forfriskende om den nye krimboka.

«… en god, klassisk konstruert intrige, med utspekulerte løsninger», ifølge Dagsavisens anmelder.

VGs anmelder var litt lunken.


– Bryr du deg om anmeldelsene av egne bøker?

– Når en anmelder gir deg 6 og en annen 3, da kan man egentlig ikke bry seg så mye. Jeg pleier å si det sånn - bak enhver anmelder er en mislykket forfatter! Men egentlig det eneste man kan si om anmeldelser, er at de er hyggelige når de er gode.

I fjor fortalte Holt Nordre Aker Budstikke at det er om høsten hun gjør research og leser bøker. Rett over nyttår setter hun seg ned i skrivestua og jobber hardt til Sankthans. Slik har arbeidsrytmen vært i mange år.

Beste krim?

Har hun forresten selv en favorittkrim?

– Mystic River med Dennis Lehane, svarer hun. Helt uten betekningstid.

Les hele intervjuet med Anne Holt fra 2015 her! Der gir hun for øvrig flere boktips.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...