Nordre Aker Budstikke

Kronprinsen kommer på besøk

Kronprins Haakon i følge med ordfører Marianne Borgen (SV), under et besøket i bydel Stovner 18. august. 1. september skal de to til Riksarkivet på Kringsjå. Foto: Annika Byrde / NTB

Kronprins Haakon besøker Riksarkivbygningen ved Sognsvann onsdag 1. september kokka 10.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2021 kl 11:23

KRINGSJÅ: Ordfører Marianne Borgen, vil også være til stede under besøket, opplyser Arkivverket i en pressemelding.

Arkivverket forvalter Noregs største samling av middelalderdokumenter, og i perioden 2017- 2019 ble en betydelig mengde middelalderkilder digitalisert og gjort tilgjengelige for alle på Digitalarkivet.no.

Hyllingsbrev 17.7.1344 frå bymennene i Nidaros, Bergen, Oslo og Tønsberg, bøndene og almuen i Stjørdalsfylke, Gauldalsfylke, Namdalsfylke, Sunnmøre, Sunnhordland, gulatingsmennene og bøndene av Hordaland om at dei hyllar Håkon (6. Magnusson) som konge i samsvar med dei brev som er sett opp om dette, og kong Magnus 7. Eirikssons tidlegare forordning. Dokumentet er henta frå Arkivverkets Diplomsamling, serien Norske statsdokumenter, frå 1295 til 1646, som vart fotografert og lagt ut på nett i 2019. Lenke til Digitalarkivet. Foto: Arkivverket

Kronprinsen vil under besøket få høre mer om arbeidet med digitalisering av middelalderkildene, og hvilke muligheter bruk av teknologi/kunstig intelligens på nær 1000 år gamle kilder gir. På programmet står også en omvisning i middelaldersamlingen i magasinene til Arkivverket.

Arkivverkets ambisjon er at alle dokumenter de har fra middelalderen i sin samling skal være tilgjengelige digitalt innen 2024. Da er det nemlig 750 år siden Magnus Lagabøte innførte den første loven som gjalt for hele Norge (Landslova).

Riksarkivbygningen ved Sognsvann. Foto: Arkivverket/Jaro Hollan

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...