Nordre Aker Budstikke

Kulturmønstring i ny drakt

Njord Kårason Fossnes fra rockebandet Uhørt var blant dem som gikk videre fra UKM i Nordre Aker i 2015. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I år slår bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene og Nordre Aker seg sammen og arrangerer felles UKM-lokalmønstringen for Oslo Sentrum/Nord.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2016 kl 16:32

NORDRE AKER/OSLO: Fram til nå har Ungdommens kulturmønstring (UKM) arrangert årlige lokalmønstringer i hver bydel. Nordre Akers UKM har blitt holdt i Trikkehallen på Kjelsås.

Her kan du lese om UKM 2015 i Nordre Aker: Uhørte sjarmbomber gikk videre!

En jury har plukket ut deltakere innenfor ulike kategorier som har fått gå videre til fylkesmønstringen. Til slutt holdes det en nasjonal mønstring med bidrag fra hele landet.

Slår sammen fire bydeler

I år blir det endringer i det lokale leddet:

Bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene og Nordre Aker slår seg nemlig sammen og arrangerer en felles lokalmønstring for Oslo Sentrum/Nord på Cosmopolite Scene på Torshov, onsdag 30. og torsdag 31. mars.


– Dette betyr bedre samarbeid og gir en gyllen sjanse til å bygge på relasjoner, både for deltakere, arrangører, teknikere også videre. Det blir helt klart mer mangfoldig, og UKM skal gi deltakerne mulighet til å møte andre som deler felles interesser, sier Remi Emini, som er UKM-ansvarlig i Bydel Nordre Aker.

Dermed endres også forkortelsen UKM, forteller han. Det står ikke lenger for «Ungdommens kulturmønstring», men blir til «Ung kultur møtes».

– Mønstringen blir da et langt større arrangement, og vi håper Nordre Aker-ungdommen er positive til et slikt samarbeid. Det gjenstår å se hvordan det vil fungere, legger Emini til.

Fra Ungdommens kulturmønstring i Trikkehallen på Kjelsås i 2015. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Skolen flytter, men hva skal den hete nå? Se alle forslagene!

Like mange deltakere, to dager

Når fire bydeler slår seg sammen, reduseres heldigvis ikke antall deltakere. Det blir like mange deltakere fra Nordre Aker, og fordelingen forblir slik det har vært tidligere.

Men fordi det blir et større arrangement, vil mønstringen i år gå over to dager, på Cosmopolite på Torshov, onsdag 30. og torsdag 31. mars.

Og allerede førstkommende søndag, 14. februar, blir det arrangert workshop innen samspill/låtskriving, dans, konferansier, studio, teater og kunst for ungdom fra de fire samarbeidende bydelene. Man må ikke være påmeldt UKM for å delta, men det er påmelding til workshopene, og begrenset med plass. Påmelding skjer gjennom arrangementets Facebook-side.

Her kan du lese om, og se bilder fra, UKM 2015 i Nordre Aker!


Fra UKM i Nordre Aker i 2015. Her dansegruppa Frysja Ding-Dong. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Norges største satsing på ungdomskultur

Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang cirka 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen. Alle slags kulturuttrykk er velkommen. Totalt deltar 25.000 ungdommer på de lokale mønstringene, som teller nesten 400 i antall.

I følge UKM er mønstringen en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen.

Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet. Noen får også mulighet til å representere UKM som ambassadører utenfor landets grenser.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...