Nordre Aker Budstikke

Ler av alt som er rart i verden

Hva i all verden? Sjefene Elias, Eira, Johan og Kasper. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På Blindern videregående er romjulsuka intensivuke. 4. januar er det premiere på den fjerde revyen på skolen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2018 kl 13:19

BLINDERN / ULLEVÅL: «Hva i all verden?» står det på genseren til Johan Frich, én av årets fire revysjefer på Blindern vgs.

«Hva i all verden?» er tittelen på 2018-versjonen av revyen på den videregående skolen som så dagens lys i 2014. Blindern vgs. var en sammenslåing av de tidligere revyskolene Fagerborg og Berg.

De første årene hadde revyen derfor kompromissnavnet Fagerbergrevyen, men i fjor var tiden endelig kommet for å skape sin egen identitet.

«To år har det tatt å smelte sammen revytradisjonene fra Berg og Fagerborg. På det tredje forsøket står Blindernrevyen helt på egne bein,» skrev vi i fjor.

Og det gjorde de med suksess. «Full av selvtillitt» sa anmelderen, og trillet terningen til fem øyne. (Her kan du lese hele anmeldelsen, se bilder og film fra premiereforestillingen.


ANMELDELSE 2018: Les anmeldelsen av «Hva i all verden?» her!

Skuespillerdrevet

Klare for premiere 4. januar – Johan Frich, Kasper Skattebøl Karlsen, Eira Frost Klepp og Elias Melkersen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er mye rart som skjer i verden i dag. Vi ser på det med et skråblikk, sier Elias Melkersen.

– Det er et åpent tema, som gir grunnlag for mye gøy. Vi setter ord på noe av det som er rart.

Nordre Aker Budstikke møter revysjefteamet på fire i begynnelsen av juleferien. Elias, Eira, Johan og Kasper står foran en jueferie som blir alt annet enn lat. Det er nå det virkelig starter. De fire skal lede revygjengen, som teller noe sånt som i overkant av hundre personer, gjennom intensivuka og fram til lyskasterne slås på og showet har premiere torsdag 4. januar.


Detaljer om innholdet vil de foreløpig holde for seg selv. Men de åtte skuespillerne, fire av dem var med i fjorårets «Fleip eller fakta?», har vært med å skrive tekster sammen med de innleide instruktørene Joakim Ljønes, Nikolai Ersdal og Vilde Haukeland. De har bakgrunn fra Ringerike folkehøgskole, og Ersdal og Haukeland har tidligere, med stort hell, vært skuespiller på Lambertseterrevyen.

– Skuespillerne og instruktørene har jobbet utrolig bra sammen, og de sketsjene vi har sett så langt er veldig morsomme. Det blir aktuelle temaer og mye å kjenne seg igjen i, sier Elias.

Ternigkast eller ikke terningkast. Det er spørsmålet

I det fjerde leveåret mener revysjefene, som selv går tredje og siste året på Blindern vgs., at Blindernrevyen har funnet en fin form, og skapt sin egen revyidentitet.

– Blindernrevyen har sin egen greie, føler jeg, noe som er typisk Blindern. I fjor hadde vi også et ganske åpent tema. Da blir det mye humor. Det er det vi satser på – også i år, sier Elias.

– Hvor viktig er anmeldelsene? Trenger skolerevyer egentlig å få terningkast, eller hadde det holdt med vurdering i form av en anmeldelse med bare tekst?


– Anmeldelsene er viktige for å få seere. Mange kommer på bakgrunn av anmeldelsen, mener revysjefene.

En dårlig anmeldelse gir færre publikummere. I verste fall kan en dårlig anmeldelse gjøre at revyen må stenge tidligere enn planlagt fordi publikum uteblir.

Gallup

Skal du se Blindernrevyen 2018 «Hva i all verden?»

Vis resultat

– For oss personlig er det viktigst med gode tilbakemeldinger fra dem som kommer og ser revyen. Men selvfølgelig, det er ikke like gøy å jobbe med en 2'er-revy. Vi var dødsfornøyd med 5'er i fjor. Og det er jo en bekreftelse på at man har gjort noe rikitg, sier Eira.

– Tallet er viktig. Men revy er ikke Shakespeare, det er tull og tøys. Da er det ikke nødvendig å lage en flott anmeldelse med teori og full analyse. Gjør det simpelt, skriv en anmeldelse og sett ett tall, sier Elias.


– Vi tåler karakteren. Det er ikke det samme å få tilbake en naturfagsprøve med «kjempebra», som med en 6-er. Det gjelder revyen også. Heller en toppkarakter enn en kompliment.

ANMELDELSE 2018: Les anmeldelsen av «Hva i all verden?» her!

Elias Melkersen, Eira Forst, Johan Frich og Kasper Skattebøl Karlsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Stolthet

Skolerevyen er med på å skape stolthet og identitet på skolen, og er den viktigste sosiale happeningen gjennom året.

– Den betyr alt for skolemiljøet, og er høydepunktet i skoleåret. Revyen står for det aller meste av de sosiale aktivitetene som skjer på skolen. Revyfester, kickoff, samlinger og hyttetur. Det som skjer på scenen i januar er bare en liten del av et revyarbeid som går over hele året, sa revysjefene for 2017-revyen i fjor.

Det er årets revysjefer enige i.

– Da jeg søkte videregående i 10. klasse hadde skolerevy mye å si. Den betyr mye for det sosiale miljøet på skolen, sier Eira.

– Vi selger for eksempel flere revygensere enn skolegensere, sier Johan.

Torsdag 4. januar er det premiere på «Hva i all verden?» på Blindern vgs., og du har 12 sjanser til å få den med deg fram til lørdag 13. januar.

Og hva kan du vente deg fra gjengen på Blindern?

– Du får en sinnsykt bra skolerevy, og varmt latterpåfyll i et ellers kaldt januarmørke, lover Elias.

Her kan du se klipp fra 2017-revyen «Fleip eller Fakta?»:

Klipp fra premiereforestillingen 5. januar 2017. Video: Magne Mellem Enoksen

ANMELDELSE 2018: Les anmeldelsen av «Hva i all verden?» her!

LES OM TIDLIGERE REVYER PÅ BLINDERN VGS.:

Blindernrevyen 2017: Full av selvtillit

Fagerbergrevyen 2016: Jentene skinner aller sterkest på Blindern

Fagerbergrevyen 2015: FaBelaktig, FagerBerg!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...