Nordre Aker Budstikke

Liker du å spille, men mangler et korps?

Nordre Aker Janitsjar spilte sammen med Korsvoll skolekorps på Elvelangs i september. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Da vil Nordre Aker Janitsjar gjerne ha deg med på laget! I oktober holder de åpent seminar for deg som vil friske opp gamle kunster.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Stiftet i 1935, som Grefsen ungdomskorps, men byttet navn i forbindelse med 70-årsjubileet i 2005. Nordre Aker Janitsjar er hele bydelens janitsjarkorps.

Fra skoleelever til 50-åringer

I år har musikantene spredd musikk og glede i over 80 år!

– Medlemsmassen vår består av alt fra skolekorpsmedlemmer, til 40-50-åringer, sier Anne Svenkerud i korpset, som teller noen og tjue medlemmer.

Hver torsdag øver de på Korsvoll skole under ledelse av dirigent Trond Brenne.

LES OGSÅ: Nordre Aker Janitsjar åpnet marsjsesongen med St. Patricks Day på Karl Johan


Nordre Aker janitsjar marsjerte på Karl Johan i mars. Foto: TROND BRENNE

Elvelangs

– I løpet av året har korpset flere faste oppdrag, og lar ikke gode spillemuligheter gå oss forbi, sier Svenkerud.

De feirer årstider og høytider og deltar gjerne i konkurranser. Korpstur og seminarer blir det også fra tid til annen.

I flere år har Nordre Aker Janitsjar deltatt på Elvelangs i fakkellys, så også i år da de delte scene sammen med Korsvoll skolekorps, like ved Engebråten-undergangen.

– Det var spennende for både store og små å spille for publikum som gikk sakte forbi mens dagslyset gradvis ble borte. Så var det på tide å finne frem hodelykter for å holde kontakten med noter og dirigent. Det er noe magisk over det hele, forteller Svenkerud.


SE BILDER FRA ELVELANGS HER!

Elvelangs 2017. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ulik erfaring

Nordre Aker Janitsjar er en gjeng aktive og sosiale musikanter som søker flere medlemmer å dele sin musikkglede med.

– Kanskje du som skolekorpsmusikant har lyst på flere utfordringer? Kanskje du som ny i Oslo leter etter et sted å fortsette å spille, etter avsluttet skolekorpskarriere? Kanskje er det lenge siden du har spilt, og tenker det er på tide å blåse liv i gamle kunster? Da setter korpset av tid til oppfriskning av notelesning og annet, sier Svenkerud.

Medlemmene har ulik erfaring og bakgrunn, og kommer både fra bydelen, og fra andre deler av Oslo og Akershus.


LES OGSÅ: Det er aldri for sent: Steinar (60) fikk lyst til å bli guide i hovedstaden

Inviterer til seminar

Korpset inviterer nå unge og voksne som har lyst til å spille sammen med dem, til å delta på et seminar helgen 21. og 22. oktober på Engebråten skole. Det blir samspill og gruppespill.

– Dersom noen ønsker oppfriskningskurs, for å repetere notelesing eller grep på instrumentet, setter vi av tid til det også., sier Svenkerid.

Påmelding og spørsmål sendes styret@naj.no. Påmeldingsfrist er onsdag 18. oktober. Mer om korpset på deres Facebook-, eller nettside.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...