Nordre Aker Budstikke

Stor konsert til helgen:

Litt av en trio på scenen!

Nordberg kirke. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Dette kommer til å bli noe av det morsomste vi har gjort til nå, tror Petter Larsen i Torshov Janitsjarorkester, om samarbeidet med Benedicte Adrian og Nordbergkoret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2019 kl 18:29

NORDBERG: Til helgen blir det stor konsert i Nordberg kirke:

Søndag 10. mars 2019 arrangeres en spektakulær konsert med orkester, kor og Benedicte Adrian som solist, med Nordbergkoret og Torshov Janitsjarorkester på samme scene. Nærmere 100 sangere og musikere vil stå sammen på scenen i Nordberg kirke denne kvelden, melder Nordbergkoret.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Benedicte Adrian, Torshov Janitsjarorkester og Nordbergkoret. På repertoaret står flere av sangene fra den norske musikalen Which Witch, der Benedicte Adrian er medforfatter. Selv har hun opptrådt på en rekke scener i både inn- og utland med musikalen og albumet Which Witch, som ble utgitt i 1987.

– Jeg ser fram imot samarbeidet med Nordbergkoret og Torshov Janitsjarorkester. På øvingsstadiet ser det veldig lovende ut, sier Benedicte Adrian i pressemeldingen.

Londons West End

Det var Torshov Janitsjar som tok initiativ til denne store konserten:

– Which Witch har utrolig mye fin musikk, og er en musikal som virkelig fortjener å bli spilt mer. Det er den eneste norske musikalen som er satt opp i Londons West End. Jeg vil nesten påstå at alle låtene i Which Witch er bra og det er flere av stykkene som egner seg veldig godt for et orkester, sier Petter Larsen i Torshov Janitsjarorkester, og fortsetter:

– Det er mange flotte kor-partier i denne musikalen, så tanken om å samarbeide med et kor var der umiddelbart. Et par av oss Torshov Janitsjarorkester var tilstede på sommerkonserten i Nordberg kirke i fjor. Jeg tror det var der og da vi lanserte ideen om et samarbeid. Nordbergkoret var raskt med på notene og det gikk ikke lang tid før vi hadde vårt første planleggingsmøte sammen med Benedicte.

«Which witch» og «Bohemian Rhapsody»

Det kreves en del planlegging må til for å lage en konsert som dette.


– Noe av det viktigste er å velge ut hvilke stykker som skal brukes og finne frem til hvilke arrangement som egner seg for besetningen. Prøvespilling må til, både hver for seg, orkester og solist, kor og orkester, kor og solist og til slutt alle sammen. På denne konserten vil man få høre de fleste kombinasjoner.

– Det blir først en liten avdeling med bare kor og bare korps. Deretter blir det en smakebit fra Andersson og Ulvaeus musikalen Kristina fra Duvemåla, med Benedicte som solist sammen med Torshov Janitsjar, før Torshov Janitsjar og Nordbergkoret vil fremføre den kinoaktuelle og udødelige Queen låten «Bohemian Rhapsody» opplyser Petter Larsen.

Siste del og konsertens høydepunkt blir utdraget fra Which Witch.

– Vi starter med den flotte ouverturen før vi fortsetter med noen av de fineste stykkene fra musikalen. Benedicte Adrian synger solo-stemmen på alle stykkene slik hun gjorde det i London-oppsetningen.

– Morsomste

Torshov Janitsjar har 25 medlemmer, og feiret 70 års jubileum i 2017. Torshov Janitsjar kan nevne tidligere samarbeidspartnere som De Derre, Bjelleklang, Bluegrassbandet Ila Auto, Vokalgruppen Pitsj og Kari Svendsen. Nordbergkoret er kun fire år gammelt, har 70 medlemmer, og har rukket å arrangere flere store konserter: Blant annet med Chris Medina, Iren Reppen, Jørn Hoel og Steinar Ofsdal.


– Nå gleder vi oss veldig til det nye prosjektet sammen med Nordbergkoret og Benedicte Adrian. Dette kommer til å bli noe av det morsomste vi har gjort til nå, tror Petter Larsen i Torshov Janitsjar.

«Det store Korslaget»

For Benedicte Adrian er det ikke første gang hun samarbeider med kor. Mange vil huske henne fra programmet «Det store Korslaget».

– Jeg ser frem til samarbeidet med Nordbergkoret og Torshov Janitsjar Orkester. Igjen blir det gjenhør med Which Witch, og så skal jeg få synge noen sanger fra andre musikaler i tillegg. Det er herlig å arbeide med andre musikkentusiaster og musikalmennesker, sier Adrian.

Billetter kan kjøpes gjennom Ticketmaster.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...