Nordre Aker Budstikke

Kjelsås-forfatter Yngve Kveine:

Livet har blitt rikere for suksessdebutanten

Yngve Kveine, forfatter av "Lyden av asfalt", har gjort stor suksess med debutboka. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Når man er så glad i ord og vendinger som jeg er, kan man ikke stoppe. Da ville jeg nok aldri blitt helt lykkelig, sier Kjelsås-forfatter Yngve Kveine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2015 kl 14:37

KJELSÅS: Med debutboka «Lyden av asfalt», har Yngve Kveine fra Kjelsås gjort det mange debutanter bare drømmer om. Nemlig å selge som "hakka møkk" og virkelig bli en snakkis i bokbransjen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

En av Kveines redaktører, Marius Hjeldnes, omtaler tiden fra boka kom ut i august 2014, og fram til i dag, som ganske så enestående.

– Sjeldent av en debutant

– Det er sjelden at en debutant så til de grader klarer å slå seg gjennom armadaen av nye bøker som hele tiden krangler om plassen både i media og i butikkhyllene. Gjennom en knakende god bok, og vilje til å ta viktige debatter i media, har Yngve tatt plass i den klassiske forfatterrollen som en synlig og viktig samfunnsdebattant, sier Hjeldnes.

Les Kveines kommentar «Å være forelska», om sitt kjærlighetsforhold til Kjelsås

Ydmyk og overrasket

Selv er Kveine overrasket over hvor mye oppmerksomhet som har kommet han til del, og at det allerede er trykket opp 3500 eksemplarer av boka hans.

– Jeg hadde nøkterne forventninger før boka kom ut. Som debutant kan du ikke regne med hverken oppmerksomhet eller særlig salg. Men så skjedde hendelser på rekke og rad som gjorde at folk begynte å få opp øya for boka. Kanskje hadde jeg også en god porsjon flaks med at selveste Ingvar Ambjørnsen på en eller annen måte hadde hørt om boka, og likte den så godt at han ytret sine synspunkter offentlig, smiler Kveine.

Orker vi flere oppvekstromaner? Ja, jeg gjør! Debutromanen til Yngve Kveine er en tekst med trøkk fra Oslo øst på åtti- og nittitallet, hele tiden med lyden av Jokke & Valentinerne som musikalsk bakteppe. Morsom. Rå. Rørende.
Ingvar Ambjørnsen

LES OGSÅ: Kveine om debut-boka: – Jokke var vår gud!

Livet har blitt rikere

– Hva har alt dette gjort med deg?

– Livet har nok blitt rikere. Jeg har blitt kjent med fantastisk spennende mennesker som brenner for det samme som meg. Man får en helt annen tilgang til både nettverk og mulighet til å ytre seg i media. Men det kanskje aller viktigste, og det jeg er mest overrasket over, er den voldsomme positiviteten jeg har opplevd helt siden boka kom ut. At så mange personer har gitt meg så mye velvilje, skal jeg aldri glemme, fortsetter den nybakte forfatteren.

– Lukket verden

Marius Hjeldnes, redaktøren i Tigerforlaget (Aschehoug), peker på bokbransjen som en lukket arena der mytene får fritt spillerom.

– I Norge og ellers har du en ufattelig mengde håpefulle som gjerne vil gi ut en bok. For de aller, aller fleste blir det dessverre med drømmen. Dynamikken i dette er at vi får en bransje som lukker seg for mange og åpner seg for de aller færreste. Dette er nok med på å gi en aura av mystikk omkring hva som egentlig skjer innenfor disse sirkelene, sier Hjeldnes.

Veien videre

Selv vil ikke Kveine si så mye om veien videre, annet enn at han kommer til å fortsett å skrive. Å skulle kunngjøre luftige planer er ikke hans stil.

– Når man er så glad i ord og vendinger som jeg er, kan man ikke stoppe. Da ville jeg nok aldri blitt helt lykkelig, avslutter Kveine.

Les mer fra Nordre Aker Budstikke:

– Et foridabelt ikke-utnyttet område i Frysja-byggene


Snart blir det lov å fiske i Akerselva igjen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...