Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lokalt og internasjonalt engasjement

Sven
Mollekleiv.
Foto: Utlånt

Førstkommende mandag gjester tidligere general-sekretær i Røde Kors, Sven Mollekleiv, Tåsen Seniorsenter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2007 kl 13:00

Tåsen: Nordre Aker Røde Kors inviterer til inspirasjonstreff på Tåsen Seniorsenter. Tidligere generalsekretær i Røde Kors (1991- 2001), Sven Mollekleiv, vil i den anledning holde foredrag om "Frivillighet og humanitært engasjement i den lokale og den internasjonale hverdagen".

- Mitt utgangspunkt for foredraget er å gjøre en beskrivelse av den internasjonale risikovirkeligheten og den humanitære situasajonen, både med tanke på krig, konflikt og naturkatastrofer som er et resultat av klimaendringene, sier Mollekleiv, som i dag er direktør for samfunnskontakt og samfunnsansvar i Det Norske Veritas.

Mollekleiv sitter også som styreleder i Frivillighet Norge, et samarbeidsforum for alle frivillige organisasjoner i Norge. Tidligere har han vært styreleder i Vålerenga fotball (VIF) og leder nå ressursgruppa for VIF mot rasisme. Han har også erfaring fra fire år i styret i Amnesty International.

- Jeg vil snakke om behovet for beredskap på den internasjonale arena og berøre utfordringene på sykdomssiden både når det gjelder HIV og aidsproblematikken, men også luftveissykdommer og sykdommer som spres gjennom drikkevann, forklarer Mollekleiv.

Som styreleder i Frivillighet Norge vil han bruke sin kunnskap og sine erfaringer til å knytte disse problemstillingene opp mot behovet og betydningen av frivillighet. Han vil deretter knytte de internasjonale problemstillingene og behov til det lokale engasjement og frivillig arbeid.

- Jeg kommer til å snakke om viktigheten av å bry seg. Det vil alltid være stort behov for dette internasjonalt både på omsorgs- og beredskapssiden. Deretter vil jeg knytte dette opp mot de lokale behovene, for eksempel i Nordre Aker. Det gjelder arbeidet med eldre, med funksjonshemmede, med integrering av innvandrere- i det hele tatt områder som mange i bydelen vil kjenne seg igjen i. Dette er ting som berører oss alle, avslutter Mollekleiv.

Det vil også bli vist to filmer under møtet. Den ene er om Henri Dunant og opprettelsen av Røde Kors, den andre med klipp fra hvordan Røde Kors i dag arbeider.

Ønsker du å høre mer fra Sven Mollekleiv kan du møte opp på Tåsen Senior senter mandag 4. juni klokken 19.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...