Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lyn- og Kjelsås-spilleren videre til Idol-semifinalene

August - her fra triofremvisningen med Ingvild og Nadia - er videre i Idol. Neste uke skal seerne stemme i hver semifinale - ikke dommerne. Foto: TV2

August kom seg gjennom soloopptreden i Idol fredag kveld. Det var nok nervepirrende å gå inn til dommerne etter opptreden for å nettopp høre dommen. – Kan du ikke bare si det med en gang! svarte August.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2016 kl 11:05

NORDRE AKER: August Dahl (20), tidligere Lyn-spiller gjennom flere år og også juniorspiller hos Kjelsås, er en av deltagerne i denne sesongens Idol på TV2.

LES OGSÅ: Farmor liksom? Jeg som ikke føler med eldre enn dem

Ferrari-motor

– Jeg trodde jeg satte meg inn i en Volvo 340, men så var det Ferrari-motor, sa dommer Gunnar Greve etter Augusts audition helt i starten av sesongens Idol.

Sivilingeniørstudenten, som ellers for tiden holder til i Trondheim og i tillegg er mattelærer for førsteårsstudentene, følte at tiden nå var inne for å la andre få høre stemmen.

Trio

Onsdag denne uken gikk han også videre, etter imponerende trioopptreden, med to av jentene i Idol.

Solo

Fredag kveld var det klart for soloopptreden. August var ikke en av de som TV2 viste direkte på skjermen, men på tv2.no er det mulig å høre Augusts solo.

Her kan du høre August synge solo fredag kveld.

Det var mange bra fremførelser, men noen var også preget av nerver, selv om det vel egentlig ikke så ut til at August var særlig nervøs på scenen under soloopptreden.

Etter at alle hadde fremført sine soloopptredener, skulle dommerne plukke ut hvem som skulle videre til semifinalene, med åtte deltagere i hver, og hvor bare to går videre utfra seernes stemmer.

Semifinale?

Etter nyhetene og sporten, så var tiden inne for dommerne til å fortelle hver enkelt deltager om han eller hun var videre til semifinalene eller ikke.

August satt seg i stolen, foran dommerne. Gunnar Greve tok ordet.

– I dag ga du 80 prosent. Men du har en unik sangstemme, men det er et rotterace. Du vet jo det. Men det 100 prosent sannsynlighet - for at jeg vil se deg i semifinalen!

August ble nok litt satt ut av den lurete tilbakemeldingen.

– Må du gjøre sånn, kan du ikke bare si det med en gang. Men tusen hjertelig takk da!

Sa den tidligere Lyn- og Kjelsås-spilleren, og gikk lykkelig ut av dommerrommet.

Til vanlig er det realfag i Trondheim som gjelder for August. Men nå har han havnet midt i Idol-sirkuset. Foto: PRIVAT

Tiden inne

– Jeg meldte meg på Idol fordi jeg følte at dette var tiden folk faktisk skulle få høre meg synge, det er knapt noen som egentlig har hørt meg synge tidligere. Utenom de jeg studerer med, fortalte August til Nordre Aker Budstikke ved sesongstart.

– Mer komfortabel

Og klart det er gøy å være god til å synge og å være en del av Idol-sirkuset.

– Det er så mye nytt og spennende å lære. Jeg føler at jeg begynner å bli mer komfortabel på scenen. Men selv om det kanskje ser ut til at jeg er helt cool, så er det fortsatt ganske mye som hopper og spretter inni meg.

August fortsetter.

– Du står jo og synger inn i et kamera, og det er jo der alle folka sitter og ser på. Det er langt flere enn dommerne og de andre deltagerne!

Neste fredag er første semifinale, og nå er det seernes stemmer som gjelder.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...