Nordre Aker Budstikke

Matematikk har blitt kunst på den vernede skoleveggen

Assisterende rektor Berit Arnesen, prosjektleder i Undervisningsbygg Andreas Halsebakke, byråd Rina Mariann Hansen og kunstner Lars Kristian Gylver. Foto: Kristina Pederstad Notaker-Velde

Da skolen fikk velge ny kunst, var alle enige om at elevene måtte være med på å lage grunnlaget for det nye kunstverket. Resultater er inspirert av geometri og brøkregning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2018 kl 11:12

MARIENLYST: Da Marienlyst skole åpnet et nytt bygg for å utvide elevkapasiteten i sommer, var Undervisningsbygg byggherre. Prosjektet og skolen fikk som en del av kunstordningen velge seg et nytt kunstverk. Valget falt på ny kunst på den vernede aulaveggen som ble innviet tirsdag denne uken.

- Kunstverket er fantastisk vakkert og viser en sjelden håndverksmessig utførelse, sier Else Haavik, seksjonsleder i Kulturetaten, i en pressemelding.

Marienlyst er en 1-10-skole, og er ungdomsskole for elevene fra Ullevål skole i Nordre Aker.

Matematikk = kunst

Det er kunstneren Lars Kristian Gylver som står bak kunstverket, med god hjelp av elevene ved Marienlyst skole. Han viser stolt frem en stor pendelpenn, som har blitt brukt til å lage deler av kunsten på veggen.

Kunstner Lars Kristian Gylver viser frem pendelen som har blitt brukt til å lage deler av kunsten Foto: Kristina Pederstad Notaker-Velde


Gylver sine arbeider har høy grad av håndverksmessig utførelse og mange av ideene hans bygger enten på geometri og matematikk eller på naturgitte prosesser. Det passer fint på et skolebygg.

- Det dere ser på aulaveggen er egentlig matematikk. Det er brøkregning, sier Gylver.

Da skolen fikk velge ny kunst, var alle enige om at elevene måtte være med på å lage grunnlaget for det nye kunstverket. De viste stolt hvordan man bruker pendelen og danset line dance for de oppmøtte på den flotte åpningen etter at snoren høytidelig var klippet.

Kunst for alle

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap). Foto: Kristina Pederstad Notaker-Velde

Kunsten på aulaen er ikke kun for elever og lærere på skolen, men også for naboer og andre i nærmiljøet.


Byråd Rina Mariann Hansen forteller at dette er noe av det hun liker best med det nye kunstverket.

- Det er veldig hyggelig å kunne åpne ny kunst i Oslo, kanskje spesielt den kunsten som vi ser hver dag – den som er der hele tiden. Mye kunst er inne i et museum, der det koster å komme inn - men dette er kunst for alle. Jeg håper dere blir glad av kunsten, sier Hansen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...