Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Medmenneskelighet satt i system

Sentralen: Foredeling av oppdrag skjer hver dag i Frivillighetssentralen. Foto: Tone Berild Kristiansen

Frivillighetssentralen er en møteplass, en kontaktformidler og en servicesentral for alle, uansett alder. Alle som har en ledig stund på dagtid ønskes velkommen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2005 kl 12:00

Grefsen: I Morells vei er det en på nitti som trenger hjelp til å rake en skråning. I Disenveien er et kjøkken med en liten jobb å gjøre, og i Ogmunds vei er det kvist som er klippet tidligere som skal kjøres bort. Trygve har allerede en avtale om å hente bankkort for å ta ut penger og stikke innom apoteket for en eldre mann som er blitt dårlig, og da blir Kåre med.

Det er morgenmøte i frivillighetssentralen på Grefsen og Kjelsås.

– På oppdrag for frivillighetssentralen er det greit å være to. Hvis oppdragene innbefatter penger, er det ryddig med to fra sentralen, også er det mye hyggeligere å jobbe sammen med noen, sier Kjersti Vasli, daglig leder som gløder for dette arbeidet. Over tre tusen oppdrag er fordelt hittil i år.

Med tid og overskudd

Stemningen er god på frivillighetssentralen, som ble startet av Jan Meiner og Alf Granø for vel 10 år siden, og som i dag jobber som frivillige.

Kjersti Vasli, utdannet mikrobiolog fra Irland, er leder på tredje året og er stolt over den store frivillighetsånden som råder i bydelen.

– Frivillighetssentralen er til for mennesker i alle aldre, og her vil du møte medmennesker med tid og overskudd. Unge som eldre som trives med å gi en håndstrekning til noen som har behov for det, forteller en ivrig leder.

Bestemmer selv

– Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å jobbe, og hva slags oppdrag du ønsker å ta. Har du spesielle kunnskaper eller ferdigheter du kan bidra med, er vi glade for å dele dette med deg.

Det kreves ingen spesielle kvalifikasjoner for å være frivillig medarbeider, og du kan få veiledning og tilbud om opplæring om du ønsker det, informerer Kjersti Vasli.

Interesserte kan ta kontakt på telefon 22154120, eller komme innom en tur.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...