Nordre Aker Budstikke

Merk deg Guro og Gustav

Det er så mange unge musikktalenter i Nordre Aker at da den nyopprettede talentprisen skulle deles ut på Nordberg i helgen, klarte ikke juryen lande på bare én kandidat. Vinnerne ble derfor både fiolinist Gustav Rørmark (15) og jazzsanger Guro Eliassen Kverndokk (16).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2016 kl 12:05

NORDBERG: – Vi hadde ni fantastiske kandidater, og alle ni ville vært verdige vinnere, sier juryleder Anne Kristin Fosli.

Hun gikk tidligere i år ut og ba om kandidater til den nyopprettede prisen.

Talentkonsert

Fosli er også primus motor for den årlige jule- og talentkonserten i Nordberg kirke, i regi av Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg.

Korsvoll skolekorps. (Se flere bilder i bildegalleriet øverst på siden) Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

2016-utgaven, første søndag i advent, bød på et bredt spekter av sjangere og et stort aldersspenn. Her spilte Korsvoll skolekorps, Nordberg strykeorkester, Nordbergkoret, familietrioen Karlsson Søderberg (med kombinasjonen fiolin, kontrabass og el-gitar), og solistene Johanne Onshus med sang, Malene Flataker på trompet og Amanda Håøy på fiolin.


De to sistnevnte unge musikerne har selv tidligere mottatt talentpisen, som i flere år ble delt ut av Nordberg Lions. I år er prisen relansert, og deles ut av musikk- og kulturutvalget. Potten på 20.000 premiekroner er det fortsatt Lions, men nå også Bydel Nordre Aker, som har bevilget.

SE BILDESERIE VED Å TRYKKE VIDERE FRA BILDET ØVERST I DENNE SAKEN!

Vinnerne

Fra scenen kunne Fosli rope frem årets vinnere – som ble to i tallet fordi juryen ikke kunne lande på bare én kandidat.

– Og når potten er på 20.000 kroner bestemte vi oss for å dele den mellom Gustav Rørmark og Guro Eliassen Kverndokk, sa Fosli.

Nordbergkoret. (Se flere bilder i bildegalleriet øverst på siden) Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Juryens begrunnelse var som følger:

Vinnerne har tross sin unge alder allerede nådd et høyt teknisk og kunstnerisk nivå på sitt instrument. De har vist et sjeldent musikalsk talent og stor formidlingsevne, og juryen mener å se et stort utviklingspotensiale. Juryen gratulerer med prisen, som er ment å være en oppmuntring i det videre arbeidet, og et økonomisk tilskudd for å kunne realisere de musikalske planene de har lagt. Vi håper prisvinnerne vil glede nærmiljøet med sin musikk også i tiden som kommer.

Gir trygghet

Guro er 16 år og fra Nordberg. Hun går andre året på musikklinja på Edvard Munch vgs., synger jazz og spiller el-bass og piano.

– Veldig gøy, sier hun om anerkjennelsen hun fikk under talentkonserten søndag.

– Det gir en trygghet på det man driver med, og selvtillit til å satse videre.


SIn del av prisen, 10.000 kroner, vil hun bruke på å ta timer med profesjonell jazzmentor. Interessen for jazz fikk hun gjennom faren.

– Jeg prøvde å synge pop, men ble introdusert for jazz av pappa. Det er enn sjanger jeg virkelig føler at jeg mestrer, sier Guro. Etter videregående vil hun gå videre med jazzstudier i Paris eller New York.

– For det er jazzsanger jeg vil bli!

SE BILDESERIE VED Å TRYKKE VIDERE FRA BILDET ØVERST I DENNE SAKEN!

Døråpner

– Det betyr veldig mye å få en pris som dette. Det åpner nye muligheter, og er en fin ting å ha på CV-en, sier Gustav.


Han er 15 år og fra Ullevål. Gustav går på ungdomsskole med ekstra musikkundervisning på Majorstuen. Han har blant annet spilt på Barratt Due og vært med i talentprogrammet på Norges Musikkhøgskole.

15-åringen har tidligere vunnet regionale finaler for nordøst-Europa i musikkonkurransen Jugend Musiziert, fikk førstepris i landsfinalen (kammermusikk) i Ungdommens musikkmesterskap i 2015, og i mars vant han sin aldersklasse i solo-fiolin i Sparre Olsen-konkurransen.

Premiepengene skal han bruke på ny bue. Fremtidsplanene innebærer musikkstudier i München.

Både Gustav og Guro deltok i UKM i 2015. De gikk begge videre fra den lokale finalen. Guro deltok sammen med venninnen Maud Lippe, Gustav som en del av rockebandet Uhørt.

– Ja, jeg spiller også i rockeband, og spiller sjangere som punk og rock ved siden av klassisk. Jeg opplever at klassisk er fundamentet for alle andre sjangere, og ved å beherske klassisk kan jeg lettere spille annen musikk, forklarer Gustav.

LES OGSÅ: Sognepresten på Nordberg som selv valgte å gifte seg på et museum

Ønsker å se talentene på scenen

Begge vinnerne fikk vist seg frem på scenen, også musikalsk, under konserten. Arrangøren er inspirert av alle de unge musikktalentene de har fått kontakt med i forbindelse med prisutdelingen.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å høre mer fra disse musikerne i årene fremover, og fra alle dem som var nominert. Med talentkonserten ønsker vi å gi en scene til unge musikere i bydelen, og håper vi ser både disse og flere på senere konserter, sier Fosli.

Juryen har bestått av Kristin Karlsson, fiolinist i Kringkastingsorkesteret, Rune Martinsen, slagverker i Den Norske Opera og Ballett, og (undertegnede) redaktør Karl Andreas Kjelstrup i Nordre Aker Budstikke, under ledelse av Anne Kristin Fosli.

SE BILDESERIE VED Å TRYKKE VIDERE FRA BILDET ØVERST I DENNE SAKEN!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...