Nordre Aker Budstikke

Musikk, boklansering og utvidet teatertilbud for barna

Ola G. Strømme og Pål H. Christiansen, forfatter av bøkene om Fisken Fjodor. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er klart for fjerde runde med teater i den nye «butikken» i Ullevaal Sentrum. Denne gangen en musikalsk godbit, lover Ola G. Strømme. I løpet av høsten blir det mer nytt i Kulturbutikken, blant annet for alle Nordre Akers barnehagebarn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2016 kl 17:36

ULLEVÅL: I handlegata i Ullevaal Sentrum, kjøpesenteret på Ullevaal stadion, åpnet det et nytt og annerledes tilbud 1. oktober. Kulturbutikken serverer nemlig teater for de yngste fra en scene i et ombygd butikklokale.

Skaper magi

Det er Ola G. Strømmes Centertainment, som har spesialisert seg på «mobile» teateroppsetninger tilpasset kjøpesentere, skoler og andre arenaer der publikum er, som står bak nysatsingen.

Strømme har drevet Centertainment siden 2005, og har tusenvis av forestillinger bak seg.

– Vi skal skape magi. Dette er en liten arena med store opplevelser, sa han da Nordre Aker Budstikke besøkte butikken i høst. Les mer om det her!

Engasjerende formidling

Strømme synes starten har vært spennende, og håper enda flere skal finne veien til Kulturbutikkene på lørdager.


– Vi har plass til flere, sier han. Forestillingene spilles klokken 12, 13 og 14.

– Vi har fått til en arena som ikke krever allverdens teknikk. Det er formidlingen som står i sentrum og som engasjerer, sier Strømme, som beskriver møtet mellom skuespillerne og barna i salen for «rørende».

– Dette er en liten scene der man snakker med skuespilleren både før og etter forestilling. Publikum blir virkelig kjent med kunsten, og kunstneren, sier han.

Men også for de utøvende kunstnerne er Kulturbutikken, ifølge Strømme, en en etterlengtet og upretensiøs arena der de kan møte publikummet sitt, på en helt annen måte enn på et teater.

Trollmann på lørdag

Lørdag er det Trollmannen Pagan som står på programmet. Bak den karakteren finner vi fiolinist Ole Herman Huth.


Om forestillingen står det:

«Trollmannen Pagan er ikke som andre trollmenn...
Ikke bruker han tryllestav eller hokus pokus, og ikke tryller han ting eller tang. Trollmannen Pagan tryller nemlig med fiolinen sin!
For Trollmannen Pagan kan trylle med følelsene til menneskene.
Han kan trylle deg trist hvis du er blid, - og blid hvis du er trist!

En dag kom Trollmannen Pagan til en fryktelig kjedelig by hvor alle følelsene var borte. Ingen smilte, ingen var lei seg, ingen var sinna eller glad.
Men gjett hva som skjedde når Trollmannen Pagan kom til byen?»

Barnehageshow

Ola G. Strømme er mannen bak Kulturbutikken på Ullevål. En helt ny scene i bydelen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kulturbutikken samarbeider med flere av de andre aktørene på kjøpesenteret, og man kan for eksempel kjøpe billett som inkluderer både teaterforestlling og pizza hos Egon.


Strømme har sendt ut invitasjoner til 85 Nordre Aker-barnehager, der de inviteres til å se helgens forestilling fredagen før, kombinert med et besøk på Egon.

Første barnehageforestilling er fredag 4. november. Da kommer fisken Fjodor tilbake, med oppsetningen «Fjodor flytter inn».

Dagen etter er det lansering av Pål H. Christiansens nye bok om Fjodor. Det skal feires med oppsetning og fest i Kulturbutikken, i samarbeid med Ark bokhandel og forlaget CappelenDamm.

– Så da må jeg nok kjøpe inn en rød løper, humrer Strømme.

Her kan du lese om besøket i Kulturbutikken i september: Dette er ikke en vanlig butikk!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...