Nordre Aker Budstikke

Nå blir det enda mer liv på Grefsenkollen

Jon Kloster gleder seg nok til alt som skjer på kollen i ukene fremover. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/GREFSENKOLLEN

– Vi holder på å lage et kulturhus her oppe, kan sjefen selv, Jon Kloster, fortelle. Han frister med litt av hvert på kollen fremover – ikke minst skal selveste Ingvar Ambjørnsen fortelle om Elling som blogger fra en kjeller på Grefsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2018 kl 10:55

GREFSENKOLLEN: – Vi er veldig stolte av kulturprogrammet vårt. Det har blitt langt og flott, synes vi. Og med noe for enhver smak. Vi har også intervjuet Historielaget Grefsen Kjelsås og flere gamle stamgjester og laget et «muntert foredrag med historisk sus» som tar for seg Grefsenkollens historie fra 1926 til i dag, forteller kollensjefen, Jon Kloster.

Stikkord for foredraget med historisk sus er fest, musikk, krig og romantikk.

LES OGSÅ: Fra bryggeristue til oktoberfest!

Kulturhus

– Vi holder faktisk på å lage et kulturhus her oppe. Grefsenkollen passer perfekt til det. Kombinasjonen av god mat og drikke i restauranten, før man tusler inn i festsalen eller ned i OverOslo Bar. Kanskje for en stemningsfull konsert, et standup-show eller Elling-bloggen med Ingvar Ambjørnsen, den kombinasjonen synes vi er veldig god, sier Jon Kloster.

Mer om Ambjørnsen og Elling på kollen lenger ned i saken.

Vin, mat, quiz og sjakk

Kloster er nå virkelig i gang med superlativene på Grefsenkollen: om atmosfæren, stemningen og ikke minst en glitrende utsikt.

Han forteller videre at interessen for vinkvelder og mat-temakvelder er stigende, neste ut er fransk festaften. Men det handler selvfølgelig ikke bare om mat og vin, men blant annet også om kollenquiz og kafésjakk.

Flere utekonserter

– Men hvor mye kan dere egentlig holde på med der oppe på kollen?

– Så mye vi klarer egentlig. Nå har vi et par arrangementer i egen regi i uka. Når sommeren kommer, hvis den kommer, planlegger vi flere utekonserter, i tillegg til festivalen selvfølgelig.


Han mener selvsagt OverOslo, hvor to dager allerede er utsolgt.

– Det er kanskje bare bussen som mangler nå, opp til Grefsenkollen?

Buss mangler ja. Vi håper og tror at utviklingsplanene i skianlegget kan gjøre det enklere å få til en fast rute opp hit. Det burde det selvfølgelig være, men vi ligger ikke på latsia mens vi venter på bussen. Heldigvis er det så fint å gå på tur opp hit. Mange gjør jo også det, oppfordrer Kloster.

Kan bli trangt om plassen når denne forfatteren gjester Oslos tak. Foto: RUNE HELLESTAD

Elling blogger fra kjelleren på Grefsen

Men som nevnt, selveste Ingvar Ambjørnsen tar turen til Grefsenkollen i april. Og hva skjedde med Elling?


Jo, Elling lever i beste velgående. Han har å begynt å blogge. For 18 år siden erklærte Ingvar Ambjørnsen at han var ferdig med Elling.

– Jeg trodde virkelig at jeg var helt ferdig med ham, men plutselig så var han der igjen, etter alle disse årene, med sin litt sånn sutrende stemme. Det kom svært overraskende på, jeg var overhode ikke forberedt, sier Ingvar Ambjørnsen i en pressemelding om arrangementet 29. april.

– Vanligvis tenker jeg at det ikke går an å grave opp gamle lik, men da jeg begynte å få de første livstegnene fra ham, så var han den samme gamle, og jeg kjente ham igjen med en gang. Jeg likte å ha med ham å gjøre igjen.

Elling nærmer seg 60 år, har oppdaget internett.

– Han bor nå alene, i en mørk og dyster kjellerleilighet i en bakhage på Grefsen i Oslo. Han er kanskje mer ensom enn noen gang, men han har oppdaget nettet, og har begynt å blogge om stort og smått. Det var på høstparten i 2013 at jeg begynte å få de første bloggene fra ham. Helt plutselig, og absolutt ikke planlagt.


Bloggen til Elling sirkler delvis rundt ting han er opptatt av. Ting han har lest, sett og hørt. Men innimellom er han også mer privat.

Bare å glede seg til våren.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...