Nordre Aker Budstikke

Nå er OverOslos første headliner klar

I juni skal dette nok en gang gjenta seg på Grefsenkollen. Denne uken slippes de første artistene. Foto: Ole Christian Eklund

Et av landets største rockeband topper plakaten på OverOslo-fredagen i 2018. Denne uka kommer flere artistslipp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2017 kl 15:38

GREFSENKOLLEN: Det er ennå over åtte måneder til forsommer-eventyret starter på Grefsenkollen 20. juni 2018.

Men allerede denne uken triller festivalen ut sine første bookingbekreftelser, samtidig som billettsalget åpner.

Fredag 22. juni 2018 står legendariske DumDum Boys på hovedscenen på OverOslo.

DumDum Boys' «Prepple» og Kjartan Kristiansen på Grefsenkollen. Foto: THORKILD GUNDERSEN

Ut av hiet

– Vi er veldig fornøyde med å kunne presentere DumDum Boys på OverOslo 2018, sier festivalsjef Lars Petter Fosdahl.


– Det er et band som kommer ut av hiet hvert andre år, og tar enhver konsertarena med storm, legger han til.

Festivalsjefen er glad for å ha landet bookingen med bandet, som har en perlerad av udødelige hits, inkludert Splitter pine, Enhjørning og Englefjes, i konkurranse med de andre festivalene i Oslo-området.

Gjensyn

Da vi spurte leserne i 2016 om hvilke artister de aller helst ønsket seg til OverOslo-scenen, var DumDum Boys et band som gikk igjen.

Og trønderne har spilt på OverOslo før. Det var en av de første store bookingene som ble gjort i festivalens spede begynnelse, tilbake i 2012.

Mye har skjedd siden dengang.


Festivalen har vokst til en av de aller største kulturarrangementene i sommer-Oslo. I takt med at den har vokst, har også produksjonene, og satsingen ikke bare på musikken, men også på minnerike sceneshow, økt.

De siste årene har kveldskonsertene fått en ekstravagant ramme, med sceneproduksjoner som har inkludert heftige pyroeffekter og konfetti. Det holder å nevne Karpe Diem i 2016, og Röyksopp i år…

– Når DumDum Boys velger oss i 2018, vet de at vi tar sceneproduksjonen på alvor, og skal gi publikum en wow-opplevelse, sier Fosdahl.

Utsikten fra amfiet på Grefsenkollen er spektakulær. Det skal også det som skjer på scenen være. Foto: GUNNAR KOPPERUD

Alt klart før jul

– Det har vært følelsen av å bygge en bedrift. Litt stein på stein, og å lage en litt bedre opplevelse hvert år.


Det svarer Thorkild Gundersen, den andre festivalsjefen, og co-gründer av OverOslo, når vi spør hva som har endret seg siden starten for snart åtte år siden.

Og så har det gått fra hobby til arbeidsplass. Festivalen sysselsetter i dag 3-4 personer gjennom hele året.

Lista over artister som har besøkt Grefsenkollen begynner å bli lang. Og lenger skal den bli, når festivalsjefene Thorkild Gundersen (t.v.) og Lars Petter Fosdahl planlegger festival i 2018. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Interessen for festivalen, med totalt 20.000 besøkende gjennom fire dager i juni, er stor. Rundt halvparten av de besøkende er fortsatt lokale fra Nordre Aker, men stadig flere reiser lenger for å oppleve festivalstemningen på Grefsenkollen.

Det ga utslag i rekordsalg i fjor. På et tidspunkt måtte salget av lørdagsbilletter holdes igjen for at fans av de siste artistene, som ennå ikke var sluppet, skulle ha en mulighet.I begynnelsen av februar var det utsolgt.


Målet er at det skal gå minst like raskt denne gangen.

Men først skal 30 artister, inkludert Max Lovende-artistene, slippes.

– Målet er at alle er presentert før jul, sier Gundersen, og tar høyde for at noen kan trekke litt lenger ut i tid.

OverOslo på Grefsenkollen. Foto: Ole Christian Eklund

Slippuke

Det blir kjent musikalsk profil på 2018-utgaven av festivalen. Minst 80 prosent av bookingene blir norske. Dagene deles mellom de noe mer "ungdommelige" onsdag og lørdag, mens torsdag fylles med artister med litt mer fartstid, og fredagen er den mest rocka.

Fosdahl og Gundersen har landet flere bookinger de tror publikum vil like. Flere kommer senere denne uka, sier de hemmelighetsfullt.

Oppdatert: Torsdag ble festivalens andre artist sluppet. Kritikerroste Sigrid spiller på OverOslo onsdag 20. juni.

Les mer om OverOslo her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...