Nordre Aker Budstikke

Nordberg Strykeorkester sprer musikkglede på Korsvoll

Juniororkesteret startet kvelden med en konsert. Foto: Stella Oter Lindeberg

Til tross for at halve orkesteret var i karantene, klarte de gjenværende små musikantene å vise frem musikkgleden sin til både barn og voksne – den åpne øvelsen ble en suksess.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2021 kl 14:03

Korsvoll: Mandag kveld stelte Nordberg Strykeorkester i stand en åpen øvelse, hvor unge håpefulle kunne observere og teste ut instrumentene. Skolegården var fylt med smil, latter og litt tvilsom fiolinspilling fra førstegangsspillerne.

Musikk for alle

Juliet Jopling er fornøyd med kvelden. Foto: Stella Oter Lindeberg

Dirigent Juliet Jopling er storfornøyd med oppmøtet, og håper at så mange som mulig bestemmer seg for å fortsette med musikken.

- Vi har undervisning på alle de lokale skolene, og spiller konserter, bader, spiser is og har det gøy sammen. Vi har et kjempehyggelig miljø, og dyktige, dedikerte lærere.


Strykerne har orkestre for de minste, de mellomste, og helt opp i ungdomsskolealderen.

- Man trenger ikke noter, og man må ikke kunne noe fra før av.

Jopling kan også skryte av et variert repertoar, og kan fortelle at de har prosjekter med alt fra jazz til folkemusikk, ikke bare klassisk altså.

- Musikk er musikk, og her skal alle kunne finne noe de liker.

Potensielle musikere


Det var mange som fikk prøvd seg på strykeinstrumenter for første gang. Foto: Stella Oter Lindeberg

Aleksander (6) rakk fort å bli fascinert av både cello og fiolin, selv om det kanskje var litt skummelt å snakke med journalisten.

Var det gøy å teste ut instrumentene?

- Ja...

Har du tenkt til å fortsette å spille?


- Ja, kanskje, sier han med et lurt smil.

Maren (6) husker ikke helt hvilket instrument hun prøvde, men gøy var det tydeligvis uansett. Hun er litt usikker på om hun skal fortsette, og vet ikke hvilken sang hun eventuelt vil spille først.

Ikke noe Knutsen & Ludvigsen engang?

- Nei! Jeg vet ingenting om de sangene.

- Hva med Lisa gikk til skolen, da? Sier mamma.


- Jeg aner ikke hva det er! Dessuten er jo den på piano...

Om du ble inspirert av Maren og Aleksander, kan vi med glede informere om at neste åpne øvelse blir 23. august kl 18 på Korsvoll skole. Skribenten fikk også prøvd fiolin for første gang siden 2. klasse, og kan bekrefte at det var veldig gøy.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...