Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nordbergkoret konsertdebuterer med Steinar Ofsdal

LOKAL KONSERT: Nordbergkoret konsertdebuterer under ledelse av Victoria Cecilie Jakhelln, under et halvt år etter at de startet opp. Med på laget har de musiker Steinar Ofsdal (innfelt), også han bosatt i nabolaget. Foto: PRIVAT/NORGES MUSIKKHØGSKOLE

Et halvt år etter at koret ble startet på et lokalt initiativ, er de klare for sin aller første konsert, i Nordberg kirke 26. mai. Med seg har de den spellemannprisvinnende fløytespilleren fra Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2015 kl 13:09

NORDBERG: For i det store og hele er Nordbergkoret et lokalt kor. Etter å ha deltatt på Carl Høgseths Alle kan synge-kurs på Marienlyst, ville Anne-Sofie Røiri og Nina Herud fra Nordberg fortsette å synge, men de manglet et kor.

De spurte Nordberg-beboer Victoria Cecilie Jakhelln, lektor og gehørpedagog ved Norges Musikkhøgskole, om hun ville være korets dirigent.

– Jeg hadde tenkt på å starte et kor på Nordberg i lang tid. Kanskje et skolekor? Men starter man et kor, må det følges opp tett. Da var det ekstra flott å få spørsmålet fra noen som ville starte opp et kor. I løpet av kort tid hadde de fått på plass et styre, forteller dirigent Jakhelln.

Få lokale nyheter rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Overveldende respons

Deretter fulgte et halvår med planlegging, og utstrakt bruk av jungeltelegrafen.

– Vi håpet på å kanskje få med 20-30 personer fra starten i januar, sier Jakhelln.

Men allerede fra desember merket de at interessen og trykket var stort. Via korets nettsider hadde 70 personer meldt sin interesse før fjoråret var omme.

– Det var helt overveldende! Det er typisk mange damer som melder sin interesse for å synge i kor, men vi merket interesse fra ganske mange herrer også, sier dirigenten.

LES OGSÅ: Vent til poden ser denne: Sparkesykkel med musikkanlegg, horn, lys og vindskjerm

Et kor for alle

Nordbergkoret startet opp som et blandakor med første øvelse i ungdomshuset på Nordberg 13. januar, dirigenten måtte sette en grense på 60 korister. Dermed står mange fortsatt på venteliste.

Koret krever ingen forhåndskunnskap eller sangerfaring, men de 60 som kom med er satt sammen for å gi en god balanse mellom stemmene. Omtrent en tredel av korets medlemmer er menn. Koristene er mellom 30 og 60 år, men Jakhelln vil ikke gå med på noen nedre aldersgrense.

– Dersom det kommer en ungdom som har sunget i skolekoret og som er klar for å utvikle stemmen videre er vi selvfølgelig åpne for dem også, sier hun.

Konsertklare etter et halvår

Et nystartet kor med til dels utrente stemmer kan naturlig nok være både en utfordring, og en prøvelse for en korleder. Men første øvelse i januar lovet riktig så godt.

– Jeg var overveldet over hvor fint det låt, og hvor rent de sang! sier Jakhelln, som tidlig fant ut at en målsetting var lur å ha.

– Andre kor som starter opp fra null kan gjerne holde på i et par år før de holder sin første konsert. Vi går på scenen etter et knapt halvår. Det er bare å hoppe i det, sier hun.

Og konserten holder de i Nordberg kirke tirsdag 26. mai kl. 19.00. På repertoaret står alt fra pop- og jazzlåter, til musikal og klassisk.

– Det er høy gjenkjennelsesfaktor, og kjente sommerlåter. Vi håper det kommer mange for å høre og at de blir i godt humør! Det har vært kjempegod stemning på øvelsene, sier Jakhelln.

LES OGSÅ: Kelneren døde i kjelleren, men var det derfor Ullevål-kroa het «Liket»?

Steinar Ofsdal sa ja

Med seg på scenen har det purferske koret med seg ingen ringere enn Steinar Ofsdal på fløyter og Marianne Støvne Golombek som akkompagnatør. Begge bosatt i Nordberg- og Kringsjå-området.

– Det er min kollega på Norges Musikkhøgskole, Victoria Cecilie Jakhelln, som spurte meg om å være med på dette, sier Ofsdal, som ikke var i tvil om at han ville bidra på Nordbergkorets første konsert.

– Det er morsomt å jobbe med kulturaktiviteter i lokalmiljøet, sier Ofsdal, som har bodd på Kringsjå i mange år.

– Fine låter og mye energi!

Men hva får en internasjonalt anerkjent musiker, som platedebuterte for over 40 år siden, og er innehaver av flere Spellemannpriser, til å opptre med glade amatører fra eget nabolag?

– Å jobbe med såkalte amatører er for meg verken uvanlig eller merkelig. Jeg har alltid hatt stor glede av å samarbeide musikalsk med folk i alle aldre og på alle nivåer, sier Ofsdal.

– Dette koret var en stor overraskelse på den første prøven. De synger energisk, uredd og viser som gruppe stor musikalitet. Det er helt uinteressant for meg å uttale meg noe om «nivået» deres. Sånt tenker jeg lite på. Nå skal vi ha en strålende sommerkonsert med fine låter og mye energi! avslutter Ofsdal.

LOKALHISTORIE: Nordberg kirke: Kirken som lot vente på seg

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...