Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker-ballerinaer med suksess

BALLERINA2: Maren Skrede 15 år fra Disen på scenen. Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no

Mye trening som skal til for den som god danser skal bli. Sofie (14) trener tre - fire timer hver dag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2015 kl 20:27

NORDRE AKER:Den Norske Ballettskoles tre talentfulle ballerinaer - Sofie Ruthenbeck 14 år, Maren Skrede 15 år og Kristine Moe 15 år , alle fra Nordre Aker bydel - har gjort stor suksess, forteller en av eierne av ballettskolen, Irene Aarset Jansson.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Skolen har også 10-årsjubileum i år.

4. og 6. plass

Jansson forteller videre at jentene representerte Norge nå i mars, i den nordiske og baltiske ballettkonkurranse i Falun, Sverige.

– Alle ballettskoler med elitetrening i ballett i Norge, statlige og ikke statlige, deltar for å kvalifisere sine elever og Den Norske Ballettskolen krøp helt opp til 4. plass ved Maren og 6. plass for Kristine i finalen i Falun etter finske og estlandske dansere.


– Sofie kom seg til semifinalen, men hun er jo bare 14 år, fortsetter Irene.

Sofie, Maren og Kristine startet med ballett ved Den Norske Ballettskole (DNBS) ved tidligere Skolefritidsordningen, det som nå heter Aktivitetsskolen. Senere fortsatte de med satsningspartier, med trening seks dager i uken.

Treningen består av russisk ballettmetodikk og moderne dans.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Fra 4 år

Sofie, fra Kjelsås og elev ved Engebråten ungdomsskole, startet enda tidligere med ballett, enn ved Aktivitetsskolen.


– Jeg likte det veldig godt, og startet med ballett da jeg var rundt fire år. Da jeg ble syv, begynte jeg ved Aktivitetsskolen i regi av DNBS, forteller Sofie.

Det er mye trening som skal til for den som god danser skal bli.

LES OGSÅ: – Ballettskolen drives av kvinnelig idealisme

Flere treningstimer daglig

– Jeg trener vel tre til fire timer stort sett hver dag. Er det fridager, så bruker vi tid de dagene til tøying, styrketrening og annen trening, forteller den unge danseren.

Og det er noe eget med det å prestere på scenen.


– En veldig bra følelse når man danser på scenen, og også å få applaus. Dessuten er det sosialt å danse ballett. Jeg har fått mange nye gode venner gjennom dansen, og møtt mange nye mennesker, forteller Sofie videre.

Drømmerollen i fremtiden, på scenen, er Sofie derimot ikke helt sikker på hva er ennå.

Som ung ivrig ballettdanser, så har man ikke fritidsproblemer.

– Vi går jo på vanlig skole i tillegg til tre til fire timer trening ved DNBS hver dag, så innimellom kan det jo bli litt mye, å sjonglere mellom skole og trening.

LES OGSÅ: Herlig orienteringsmix av bredde, elite, små og store

Målet

Men dansen satser hun på likevel.

– Målet er å bli en klassisk ballettdanser som voksen. Eventuelt å fortsette danseutdanningen i utlandet etter ungdomsskolen, eller etter videregående, tenker Sofie.

Mye disiplin innen dansen.

– Ja vi har russiske trenere som lærer oss mye om blant annet konsentrasjon og disiplin. DNBS er utrolig flinke til å finne gode trenere som får det beste ut av oss. Ballettskolen har også hjulpet med til å bli en mye bedre danser, men også som person, synes jeg.

Forestillinger

Ballettsjefen forteller at flere av elevene ved DNBS har fått jobb som dansere i Russland, noen studerer ballett ved Bolshoi Akademiet i Moskva, eller ved Ballettakademiet i Perm – også Russland.

– For eksempel fikk Line Engebretsen, som også kommer fra Nordre Aker bydel, tilbud om studieplass ved ikke færre enn ved det statlige ballett akademiet i Basel, i Sveits, Royal Ballet Academy i London, og ved Vaganova akademiet i St. Petersburg, og ved Kunsthøyskolen i Oslo, forteller Irene.

Og nå skal det jubileumfeires. 2.-3. mai blir det forestillinger, og 6.-7. juni.

– Og 23. august danser elevene på Den Norske Opera og Ballett med Oslo kammermusikkfestival. En ny generasjon av inspirerte, unge elever gleder seg til å vise seg frem!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...