Nordre Aker Budstikke

Nydalenrevyen er mer populær enn noen gang

Revysjefene Delia Helen Bakke og Ane Barstad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nydalenrevyen går inn i sitt sjette år, og surfer på en bølge av medvind. Halve skolen er involvert, og plutselig har også gutta lyst til å bli med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2017 kl 09:40

NYDALEN: «Fislebu Kjøpesenter». Nydalenrevyen 2017s logo er noe så (u)tradisjonelt som et broderi.

– På et kjøpesenter er det mange ulike mennesker og humoristiske situasjoner, sier Ane Barstad og Delia Helen Bakke.

Revysjefene for Nydalenrevyen 2017 møter Nordre Aker Budstikke en ettermiddag like før vinterferien, som i revykretsene i Nydalen heter «intensivuka».

– Med kjøpesenter som tema, tenker jeg med en gang på Ullared (TV-serie om livet på et svensk shoppingsenter). Blir dette deres svar på den serien?

Revysjefene ler og forsikrer at det er det ikke snakk om.


– Revyen skal følge de ansatte på en kjøpesenter, ikke kundene, slik som på Ullared.

Det øves i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Humor, rett og slett

Ok, så hva kan vi vente oss av årets Nydalenrevy?

I teaservideoen til Nydalenrevyen 2017 følger vi en sammensatt gjeng (her er mannen i dress, dama med tursekk og selbuvotter, og et par med Felleskjøpet-capser) mens de baner, aker og ruller seg frem til et slitent lite kjøpesenter med navnet Fislebu.

Se teaseren her (Saken fortsetter under videoen):

Teaser for Nuydalenrevyen Fislebu Kjøpesenter. Youtube.


– Ren humor, svarer Ane og Delia.

– Mange revyer har navn og tema som På ekte og Under overflaten, og prøver å ha et dypere budskap, sier Ane, men er rask til å understreke at Nydalenrevyen på ingen måte ønsker å rakke ned på den slags revyer.

– Vi hadde jo faktisk litt av det samme selv i fjor, med Hva har du i kofferten?, legger hun til.

– Vi vil at folk skal se logoen og tenke, «hæ, hva er dette for noe?», og så komme og se revyen.

For Nydalenrevyen skal i år ikke stikke for dypt. Den skal være underholdene og moro, rett og slett, forklarer revysjefene.


HUSKER DU? Slik var Nydalenrevyen 2016 – Se anmeldelsen, video og bilderiserie her!

Ikke noe All inclusive

– Og siden vi har premiere ganske sent vil vi ikke gjenta det samme som alle andre har gjort. Det blir ikke så mye Skam og Trump her, sier Delia.

Skuespillerne Simon Lindbäck, Gabriella Borg, Iben Spillum Aam, Tiago Gjesdal, Mina Markhus, Anna Victoria Stern og Jørgen Lervik Dahlstrøm, med instruktørene (bak til høyre og venstre) William Greni Arnø og Kasper Becher-Andersen, og revysjefene Delia Helen Bakke og Ane Barstad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og for dem som husker det: I 2015 ble vi ønsket velkommen inn til «Hotell Nydalen», i revyen All inclusive. Det var nøkkelkort som billetter, suiter i salen og goodiebags med små hotellflasker med shampo og bodylotion. Og selv om det er lett å tenke at Fislebu Kjøpesenter blir et nytt Hotell Nydalen, stemmer ikke det.

Fislebu Kjøpesenter er nemlig ingen sammenhengende historie med et rollegalleri som går igjen gjennom forestillingen, slik som for to år siden. Nydalenrevyen 2017 er løsrevne sketsjer som kretser rundt kjøpesentertemaet.


– Det blir en mellomting, sier Delia.

Bandet, under ledelse av kapellmester Mari Regine Årsland Anderssen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

HUSKER DU? Kostbare hotellstjerner i Nydalen i 2015. Her er anmeldelsen, video og bildeserie!

Populær

Nydalenrevyen har, til tross for sin unge alder (dette er sjette året det settes opp revy på skolen som åpnet i 2011), markert seg som en av byens beste, i alle fall de siste årene.

Det har også gjort noe med interessen blant elevene. I år meldte halve skolen seg på revyen. Drøyt 450 av i de cirka 900 Nydalen-elevene. Det er ny rekord.

– Det er dobbelt så mange som i fjor, og vi har rekruttert fra alle linjer. Revyen er ikke bare en studiespes.-greie, sier Delia, men legger til at ikke alle 450 er like involverte.

Også til audition var køene lange. Nesten 40 elever ville ha de syv skuespillerplassene. Og litt overraskenende var en tredjedel gutter.

– I 2015 var det to gutter på audition (og begge fikk roller, red.anm.). I fjor var det fem, og fire av dem ble skuespillere i revyen, sier Delia.

– Men det var egentlig et lite problem i år, for det var så høy kvalitet på guttene som meldte seg på. Vi kunne egentlig hatt med alle sammen, sier Ane.

De syv skuespillerne, fire jenter og tre gutter, er alle ferske på revyscenen. Bortsett fra Mina Markus, som er tilbake etter ett års pause i forbindelse med et utvekslingsår.

Skuespillerne: Simon Lindbäck (bak), Gabriella Borg (i midten f.v.) og Iben Spillum Aam, Tiago Gjesdal (foran f.v.), Mina Markhus, Anna Victoria Stern og Jørgen Lervik Dahlstrøm. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Nordre Akers Snapchat-helsesøster gikk fra 700 til 7000 følgere på et døgn. Nå har hun passert 10.000!

En ikke helt ukjent instruktør

Instruktører for årets revy er Kasper Becker-Andersen og William Greni Arnø. Kasper vil nok mange kjenne igjen som mangeårig Nydalenrevy-skuespiller. Sist i 2015.

– Kasper er en nydalensjel, og sa allerede da han gikk ut av skolen at han ville være instruktør. Han har vært med helt siden 2-eren, så han vet hva han skal gjøre og ikke gjøre, sier Delia.

Selv om det er fire år siden, henger fortsatt «2-eren» – spøkelse av 2013-revyen «Kill it» – igjen i veggene. «Drep meg gjerne, men ikke med dette» skrev Aftenposten i sin anmeldelse, og ga terningkast 2. SkjeriOslo, som Nordre Aker Budstikke var en del av den gangen, ga 3.

– Nå har vi hatt tre 5-ere på rad. Nydalen har vist at vi er en ekte revyskole, sier Ane.

Sangøving for Nydalenrevyen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Så lite skal til for at russetiden blir veldig mye tryggere

Underdog

De to revysjefene innrømmer at de føler et visst press på ikke å levere dårliger enn det.

– Men det er jo først og fremst viktigst at vi har det moro med å sette opp revy. Det er viktig for skolemiljøet, og Linn Siri (rektor, red.anm.) sier hun er like stolt av oss uansett. Det er samholdet revyen skaper, ikke en subjektiv mening fra en anmelder, som teller mest, sier de.

LES OGSÅ: Slik har de skapt et unikt skolemiljø på Nydalen: – Nå er det tabu å slenge dritt om andre

Delia Helen Bakke og Ane Barstad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Nydalen er jo ingen dramaskole, så vi blir nok sett på som en underdog av de andre, tradisjonelle revyskolene som Foss, Nissen og Elvebakken. Vi føler vel litt at de ikke forventer like mye av Nydalen, når vi møter dem på felles revysamlinger, sier Delia.

– Men da er det ekstra gøy å overraske, svarer Ane.

– Og enda kjipere hvis vi ikke gjør det, supplerer Delia.

Nå står revygjengen på Nydalen foran en intensivuke i vinterferien. I løpet av uka skal tekster og kostymer sitte, bandet skal samkjøres og scenen monteres. Og så er det klart for premiere torsdag 2. mars klokken 19.

LES TIDLIGERE ANMELDELSER:
2015: Kostbare hotellstjerner i Nydalen
2016: Har lagt igjen bagasjen, denne gangen for godt

Blindernrevyen 2017: Full av selvtillit! (anmeldelse)

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...