Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Olabilaction på Nordberg

BT nr22 Statsminister Jens Stoltenberg åpnet olabilracet.

Høy fart, bilvelt og sammenstøt med publikum var bare noe av Nordberg Grand Prix søndag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2008 kl 15:12

NORDBERG: Men tross små og mellomstore uhell, var det en lekende og humørfylt stemning som rådet under søndagens olabilløp. Et tusentall små og store tilskuere samlet seg langs fartstraseen for å se både aerodynamiske raske og kreativt morsomme utgaver av olabilen.

Barnas Formel 1

Før de over 200 barna fordelt på 97 olabiler kunne legge ut på sine fartsprøver, ble kjøretøyene kontrollert og godkjent av kyndige fra Statens vegvesen og Trygg Trafikk.

Herman Sønju (8) og Mathias Enger (9) fikk godkjent sin olabilutgave av Ford Hot Road 1932-modell – inklusive tilhengeren – som de to Lyn-supporterne kaller «Lyn-tilhenger».

– De testet bremser, styre og hjul. Nå kommer vi til å gi alt, forteller Herman.

Imponerte statsministeren

Det var statsminister og for anledningen lokalpatriot Jens Stoltenberg som sto for den offisielle åpningen av det 8. Nordberg Grand Prix. Den nære naboen til fartstraseen syntes det var både hyggelig og spesielt å få stå for åpningen.

– Jeg har vært med på å åpne både tunneler, sykehus, gamlehjem og opera. Men et olabilløp er helt nytt for meg. Samtidig er det også veldig morsomt da, med alle disse barna og de flotte bilene. Olabilene var vesentlig mindre avanserte da jeg var ung, og jeg mistenker at mange foreldre har hjulpet til, og som bruser av stolthet i dag, mener Stoltenberg.

Sponset olabil

Venninnegjengen Kjersti Hier (11), Ingrid Nordhaug (11) og Stine Skamlerud (12) har ikke bare fått hjelp til å bygge bilen av en lokal snekker, de har også fått bilen sponset.

– Vi kaller olabilen Milsluker'n sport, og med mange klistremerker av den lokale sportsbutikken på bilen har vi fått klær for 1200 kroner forteller olabilfører Stine. I likhet med mange andre bilførere, gjennomførte hun fartsprøvene med høy fart og sikker kjøring – foran et rekordstort antall tilskuere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...