Osther-sølv i "nisse-OL"

Fred Osther (skiller seg ut i blått) og alle de andre nissene samlet seg til leker på Savalen, da vi andre var ferdig med julen for lengst!

Det ble nesten helt topplassering og stor ære for Kjelsås egen ekte julenisse da Kjelsås-nisse Fred Osther flesket til i Santa Wintergame på Savalen nylig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2010 kl 18:48

KJELSÅS/SAVALEN: Den skjeggede nissen slo ut flere av de internasjonale julefanatikere, som på åttende året var samlet til dyst på Savalen i januar. 40 svært blå celsiuser var intet hinder for juleglade krumspring.

God med sagen

Det var kappsaging som ga vår lokale helt edel medalje. Her var det kun én svensk-tomte som ikke ble slått gul og blå av skogsnisse Fred.

I hurtigpakking av julegaver ble 168 åringen (alle ekte nisser er over 100) akterutseilt av en russisk Far Frost, mens hinderløp med skorsteinspipeklatring hadde den (h)julbeinte størst problemer – da pondusen passet dårlig med pipas rominnhold. En sotnisse falt ned fra pipa.

I postsekkasting ble frosne muskler til bristpunktet. Suksessen her ble for øvrig satt for noen år tilbake da en dansk julemand kastet ned dommeren på ny rekord 23 meter. Hurtigspelling av Glade jul og friaker uten hemninger var andre dyster.


Julesp(r)ell

Nissingen startet allerede som barn for Fred Osther.

– Jeg måtte kle meg ut med maska julaften for yngre søsken, avslører han for vår utsendte pressenisse.

Senere kastet han maska. Originalen var bedre enn forkledningen.

– Jeg er også viseoldermann i "Julenisselauget Norge," sier mannen som vel er høyest i hatten av alle i Norge.

Fred Osther har vær profesjonell helårstomte i 25 år, og han er eneste europeiske medlem av 1000 i amerikanske "Amalgamed Orded of Real Bearded Santas." En ekte høy skjeggfaktor-forening. Han er for øvrig mannen som startet Norway Cup i hine hårde dager.

Bare for å nevne noen av de merittene mannen på Kjelsås har.


Aukrust-verden

Det Norske Nisselauget heter foreningen for standen, lignende ansamlinger fins blant flere av brave julemænd og tomter fra vel 28 land som i åtte år har nisset om kapp for gyldne grøtsleiver i winter wonderlandet på Savalen, som viste seg fra sin krystall-kalde side.

Og Alaska og New Zealand er ytterpukter for deltagere av julefanatikere, som har pakket sleden, sælet Rudolf og fart opp til det aukrustske rike, nære Alvdal.


– Best ever!

– The best game ever, utaler tidligere oldermann Jan Erik Janisse(n) Knudsen i fjøsnisselauget med stor patos, og gjorde tidligere OL-general Samaranchs ord til sine egne, mens han samtidig klaget over de krokete giktiske beina .

Til og med en fjompenisse kunne vi skue på Savalen, mens kommune-styrenisser glimtet med sitt fravær.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...