Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

På grensen til allsang

Eidsvåg var som vanlig i det pratsomme hjørnet. Foto: ODD INGE RAND

Bjørn Eidsvåg hadde med seg låter fra de siste 35 år da han kom til Grefsenkollen tirsdag. Slik blir det allsang av.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2016 kl 23:27

Terningkast : 4

GREFSNKOLLEN: Eidsvåg og hans musikanter åpnet den aller første OverOslo-festivalen tilbake i 2011, og i år var han ”back by popular demand” som det så fint heter.

Kjent og kjært

Og han tok ikke uventet vare på sjansen. Gjennom 60 minutter fikk vi en hitparade i ettermiddagssola på taket av Oslo, og det summet i allsang hele veien gjennom.

Bandet låt velsmurt med Kjetil Steensnæs på gitar (i sitt andre sett for kvelden, samme mann spilte gitar med Ingebjørg Bratland rett i forkant), David Wallumrød på tangenter, Bjørn Holm på bass og veteranen Anders Engen på trommer.

Bandet låt velsmurt med Kjetil Steensnæs på gitar. Foto: ODD INGE RAND

Far sjøl har pensjonert kassegitaren sin, og bandmedlemmene har tatt gamle klassikere som åpningen ”Vertigo”, ”Føtter på fjell”, ”To små planeter” og ”Alt du vil ha” inn i helt nye musikalske drakter.

Pratsom

Et avmålt festivalsett, til tross; Eidsvåg var som vanlig i det pratsomme hjørnet tirsdag, og både gjennom sang og tale har mannen en formidlingsevne som fanger ørene i ethvert publikum.

Foe en gangs skyld var ikke Eidsvåg eldst på fesival. Foto: ODD INGE RAND

En låt som den neddempede ”Eg ser” høres på papiret ut som et vågalt innslag i en festivalsetliste foran et solfylt og etter hvert ølfylt publikum. På Over Oslo landet imidlertid også den låten trygt sammen med melankoliklassikere som ”Floden”, ”Skyfri himmel” og avslutningen ”Mysteriet deg”.

– Med mindre Åge Aleksandersen er tilstede, så er jeg alltid eldst på festival. Men ikke i dag, kunne Bjørn Eidsvåg spøke avslutningsvis – vel vitende om at det var en 76 år gammel walisisk okse som ventet på å innta taket av Oslo.

FLERE ANMELDELSER FRA TIRSDAG:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...