Nordre Aker Budstikke

Populær filmkiosk

NRK spilte inn ny dramaserie for NRK Super i Brekkehagen kiosk tirsdag, forteller innehaveren. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Brekkehagen kiosk er en populær «location» for filminnspilling, forteller den nye innehaveren. Denne uka var det «på'n» igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2019 kl 17:14

KORSVOLL: De som passerte Brekkehagen kiosk i Maridalsveien på Korsvoll tirsdag, kunne se at NRK var på plass med en eller annen form for filminnspilling i kiosken, som var stengt for kundene. Vi tok derfor kontakt med daglig leder i kiosken, Diana Adampour, for å høre hva som egentlig foregikk.

Og det er ikke et uvanlig syn med filmfolk i og utenfor kiosken.

Aksel Hennie

– Det var NRK Super som hadde filminnspilling av dramaserien «Lik meg». Det har vært mye filminnspilling den siste tiden. For en måned siden var Aksel Hennie i regi som hadde en reklameinnspilling her, og komikeren Kong Halvor var skuespiller i en annen reklameinnspilling, sier Adampour.

Hun forteller at det også har det vært noen andre innspillinger tidligere i år.

Tirsdag måtte kiosken stenge for kundene, vansligvis er den åpen når det spilles inn film. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


– Men dette er første gang vi holdt stengt under innspillingen, etter forespørsel fra NRK. Tidligere har vi hatt åpen kiosk samtidig som det har vært innspilling, hvor kundene får handlet mellom opptakene. For det er mye planlegging, og selve opptakene hvor det må være stille er bare i noen minutter om gangen, derfor går det å ha åpen kiosk samtidig som vi leier ut kiosken som location, sier Adampour.

Filmopptakene er en fin biinntekt for kioskdriveren, og hun forteller at både hun og kundene synes det er em artig måte å vise frem kiosken på.

Nye eiere

Diana Adampour bak disken, hun forteller at hun og mannen trives godt med å drifte kiosken på Korsvoll. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Diana Adampour og ektemannen Shah tok over riften av Brekkehagen kiosk for vel et halvt år siden.

– Det er egentlig helt utrolig hvor bra vi har blitt tatt imot her! Én strikket sokker til sønnen min, barn har plukket bær til oss, en heklet en duk til bordet, og det har også kommet blomster, sa Adampour i et intervju med Nordre AKer Budstikke i høst.


– Det er tydelig at denne kiosken betyr mye for mange. Det går rundt her, vi har også brukt overskudd på ny platting ute, og gjort om litt her inne. Ved å plassere alle varene langs veggene, så har vi fått frigjort en del plass, sa Adampour, og kunne også fortelle at de har planer om å utvide – i kjelleren.

– Der er det rundt 100 kvadratmeter, fordelt på to rom. Vi ser at det henger ungdommer her, det er veldig hyggelig. Så da tenkte vi å lage til et hyggelig sted for dem i kjelleren, hvor de kan spille kort, game litt, rett og slett ha et sted å være. Vi søker nå Plan- og bygningsetaten om denne endrede bruken av lokalet, i tillegg er vi i kontakt med ungdomsrådet i bydelen om initiativet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...