Nordre Aker Budstikke

Roar Grønvold er Årets navn 2010

Roar Grønvold er stemt frem som Årets Navn i Nordre Aker i 2010, av Nordre Aker Budstikkes lesere. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Roar greier ikke sitte stille, sier kona Stine om Årets Navn-vinneren. Det nyter nabolaget godt av.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2016 kl 15:06

Denne artikkelen ble publisert i Nordre Aker Budstikke 4. februar 2011.

KORSVOLL: – Jeg har med vilje prøvd å holde en lav profil. Jeg synes det hyggelig å kunne hjelpe til uten å måtte få betalt for det, sier Roar Grønvold, og legger til:

– Derfor var det veldig spesielt å høre at jeg var nominert til Årets Navn. Jeg ble helt forfjamsa. Jeg har aldri tenkt på at jeg driver med så mye.

Leder Lars Dueled karakteriserer Grønvold som en god representant for frivilligheten.

Ble rørt

Leserne har talt. Roar Grønvold er mannen som fortjener tittelen «Årets Navn i Nordre Aker» i 2010.


Han kjørte løypemaskin ved idrettshøyskolen da han fikk budskapet om utfallet av avstemningen.

– Jeg måtte stoppe opp i snøparken, for jeg ble veldig rørt. Jeg måtte tørke en tåre i øyekroken, innrømmer Roar.

Tømreren, som er oppvokst på Grønvoldstangen på Kjelsås, bor på Korsvoll med kona Stine, en datter på 10 og to sønner på 16 og 18 år. Over 60 timer i uka tilbringer ham i løypemaskinen i Nord- og Lillomarka i vinterhalvåret, for arbeidsgiveren Friluftsetaten.

Prispengene som årets navn gir han til SOS Barnebyer. Storo Storsenter er sponsor av Årets Navn i Nordre Aker.

Utviklingshemmede

Om sommeren snekrer han for samme etat. Men det er også der den betalte jobben stopper. Den frivillige innsatsen til Roar Grønvold er stor.


Da Roar flyttet til Korsvoll, startet han en allidrettsgruppe for barn i Korsvoll IL. Deretter gikk han i bresjen for å få i gang et idrettstilbud for psykisk utviklingshemmede.

– De første årene samarbeidet vi med Vålerenga Unified, og ble invitert over til Chelsea. Det var veldig inspirerende. I England er fotballtilbudet til utviklingshemmede veldig stort, forteller Roar.

Nå har han ledet gruppa i over tolv år, og har en fast gjeng med ungdommer mellom 12 og 24 år som møtes hver uke. Roar har blitt et stabilt og trygt samlingspunkt for ungdommene.

– Jeg har et personlig forhold til alle deltakerne, er venner med dem på Facebook, og om sommeren kommer de ofte for å grille i hagen vår.

Det er Roar som sammen med Per Tøien tok på seg arbeidet med å bygge Korsvoll ILs varde på Tyskertoppen hver nyttårsaften. Han er med i en dugnadsgjeng av foreldre som sprøyter og måker skøyteisen på Korsvollbanen. Han hadde ansvar for oppussing av Hansemyrparken, og før Oslo kommune begynte å kjøre skiløyper ved Grinda, gjorde Roar det på eget initiativ. Da Korsvollhytta ved Ørfiske skulle pusse opp, var det Roar og Rune Bae som ledet prosjektet. Men han er også en aktiv far. Han følger med på eldste sønnen som går på ski for Lyn, mens han er foreldrekontakt i Tiger karateklubb der yngstesønnen er aktiv. Da datteren begynte i korps, måtte han ta i et tak på loppemarked.


– Men loppemarked synes jeg er veldig artig, sier han.

For viktig til å slutte

«Roar greier ikke sitte stille. han må jobbe med noe hele tiden», forteller kona hans Stine. Hvordan orker noen å bruke så mye av fritiden sin på dette, undrer vi.

– Det er en prioriteringssak, svarer Roar.

Han starter gjerne med løypekjøring klokka tre-fire om natta for å rekke over alt.

– Jeg syns det er viktig at barn og unge har et godt tilbud i nærmiljøet. Når jeg ser at det betyr så mye for mange mennesker, kan jeg jo ikke gi meg, sier Roar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...