Nordre Aker Budstikke

Roar synes det er på tide å bruke plassen til musikk og moro

Roar Smelhus har planer for friområdet i bakgrunnen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Inviterer til nabofestival: – Jeg synes vi som bor her skal snakke mer sammen, nå tar vi den årlige hagefesten et hakk videre, sier initiativtager Roar Smelhus.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.07.2018 kl 12:13

GREFSEN: Han har lenge sett på den grønne plassen på Grefsen og Kjelsås, som grenser til veiene Engebråtveien, Saturnveien og Gamle Kjelsåsvei, og hvor det for noen år siden lå en barnepark i regi av Oslo kommune og Omsorgsbygg.

– Grønne lunger som dette kan være gode arenaer som møteplasser for små og store i nabolaget. Jeg synes vi som bor her skal snakke mer sammen. Det kan vi gjøre her, med musikk, mat, lek, moro og godt naboskap, oppfordrer Roar Smelhus, familiefar fra Grefsen, og som allerede har booket flere band til den kommende Nabofestivalen Grefsenplatået.

1. september

Smelhus har god erfaring med festivaljobb fra tidligere, blant annet med Øyafestivalen. Han forteller at han har med seg noen gode hjelpere i planleggingen av nabofestivalen. Arrangørene har også vært i kontakt med både bydel og kommune, som eier tomten, og som ifølge Smelhus er positive til en nabofestival på området.

1. september er satt av.

– Vi inviterer i første rekke beboerne i veiene som naturlig sogner til og grenser til friområdet. Det betyr blant annet deler av Kapellveien, Lilloe Olsens vei, Merkurveien og Neptunveien. Grensene er ikke absolutte, det viktigste for oss som arrangerer er godt oppmøte og god stemning hele dagen fra klokken 15.00 til klokken 23.00. Nå tar vi den årlige hagefesten et hakk videre, sier Smelhus.


Roar Smelhus inviterer til nabofestival. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Grønn profil

Han forteller videre at inngangsbilletten for å dekke «en symbolsk andel av kostnadene», er satt til 100 kroner per person - samme pris for liten som stor.

– Festivalen skal ha en klar grønn profil, og vi har invitert med oss noen samarbeidspartnere som alle representerer løsninger i det grønne skiftet - sammen jobber vi for en bærekraftig by og gode nabolag. Med disse selskapenes fokus på bærekraft, vil vi finne en løsning for å dekke inn de øvrige kostnadene knyttet til arrangementet, sier Smelhus, og legger til at arrangementet vil søke støtte flere steder neste år.

Smelhus fortsetter:

– Dette skal bli en skikkelig fest for nabolaget - med stort og smått. Slik kan vi bli bedre kjent? Kanskje snakke mer om hva barna og ungdommene våre driver med, snakke om trivsel, og om oppvekstvilkår? Det er jo ikke sånn lenger, som da jeg var barn, at vi var en stor gjeng som lekte og hang ute sammen mest mulig, og alle kjente alle. Egentlig synes jeg at dette området uansett burde få noen benker og bord, så det kan være et bra sted å henge ellers også, for store og små.

Scene, grill og partytelt

Tilbake til festivalen 1. september. Roar tror det kan bli plass til noen hundre på området, en mobil scene er tenkt under de store bjørkene på plassen, og et stort partytelt i andre enden, blant annet.

– Arrangørene ordner med griller, folk tar med stolene selv, men alt dette vil vi koordinere. Toaletter skal også settes opp i anledning festivalen.

For de som ikke er naboer til området, så kan det likevel bli mulig å ta del i moroa:

– Ja, litt venners venners-fest også. Kanskje. Vi får se hvor mange naboer som melder seg på. Interesserte utenfor området kan jo bare sende meg en mail - roar@6cst.no. Ellers er det bare for naboene å melde seg på arrangementet som nå er opprettet på facebook, vi har også delt ut flyers i postkassene.


Bandene er allerede i boks:

– De spiller fra klokken 17.00; Charlotte and thieves, Krokofant og Three Souls, og lokale unge jazzmusikere avslutter kvelden som band. Dagens DJ er Endre Harnes, ACT, og han vil lede an fra scenen hele dagen, samt avslutte det hele den siste timen, forteller Smelhus ivrig.

– Dette blir moro, vi som arrangerer håper jo selvfølgelig på at initiativet blir tatt godt imot.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...