Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Se årets beste filmer, laget av ungdom

Juryen og alle deltakerne i Tilt kortfilmfestival 2016. Foto: Cäroly Loorits

Lørdag konkurrerte filmskapere mellom 13 og 22 år om gjeve utmerkelser i Oslos eneste kortfilmfestival for unge, på Kjelsås. Helt til topps gikk 18 år gamle Sondre Masvie fra Manglerud.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2016 kl 09:28

KJELSÅS: Masvie, som går tredjeåret på Elvebakken videregående skole, innkasserte førstepremien for filmen Dublin i regn. En nervepirrende skrekkfilm om en jente som er hjemme med kjæresten sin som sover. Så får hun en ubehagelig oppringning på Skype…

– Det er fryktelig hyggelig at noen setter pris på det man har brukt mye tid på og jobbet hard for å lage. Men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne. Det var så mange gode filmer med, sier Sondre, som beskriver seiersmeldingen som et lite sjokk.

Se alle vinnerfilmene nederst i saken!

Viktig anerkjennelse

I juryen satt skuespillerne Charlotte Frogner (Side om side) og Ida Elise Broch (Det tredje øyet), og regissør Håkon Anton Olavsen, som selv vant prisen for beste film under Tilt i 2010 og 2012.

– Det er fint å få anerkjennelse, sier Sondre Masvie, og forteller at han ønsker å jobbe med film også i fremtiden. Men han erkjenner at det er en usikker retning å velge.

Se vinnerfilmen Dublin i regn her:

Utforsker sjangere

Premien på 5000 kroner skal Sondre bruke til nytt videoutstyr. Han forteller at det er et bra filmmiljø på Elvebakken videregående skole, og at det er inspirerende å få tilbakemeldinger fra venner og klassekamerater. Han staret å lage film da han begynte på videregående, og deltok på Tilt kortfilmfestival også i fjor. Da ble det en andreplass.

I år hadde han hele tre filmer nominert. I ulike sjangre. Vinnerfilmen var en skrekkfilm, mens han også hadde med dokumentaren «1926» og spenningsfilmen «Jeg skjøt deg».

– Det er gøy å lage skrekkfilm. Det er en interessant sjanger. Men jeg vil ikke binde meg opp til bare én type filmer, sier Sondre.

Rekordpåmelding

Det var i år 30 påmeldte filmer til Tilt kortfilmfestival på Trikkehallen på Kjelsås.

Ansvarlig for festivalen, Janko Radovanovic, tror festivalen har en viktig rolle for unge filmskapere i Oslo.

– Jeg tror at festivalen vår hjelper mange å motivere seg til å bli ferdig med filmideene sine. Som kunstner selv, vet jeg at dersom man ikke har en utstilling, konsert, filmfestival eller en frist generelt, kan man risikere at ideene aldri blir til noe konkret som kan vises til andre, sier Radovanovic.

LES OGSÅ: Her er vinnerne fra Oslo-finalen i First Lego League 2016 på UiO 12. november

Vinnerne av Ungpris (13-16år) og Publikumsprisen, Silje Duus, Anna H. Carey, Jian-Alicia E. Hausken og Laura Marie S. Dodson, sammen med Janko Radovanovic fra Trikkehallen. Foto: Cäroly Loorits

Prisene

Det ble delt ut priser i flere kategorier. Her er alle vinnerne fra Tilt kortflmestival 2016:

1. plass: Sondre Masvie - Dublin i Regn
En jente er hjemme med kjæresten sin som sover. Alt endrer seg når hun blir oppringt på Skype...

2. plass: Henrik Stokken / Daniel Haugen - Ja og
Filmen viser en situasjon der idémyldrings-metoden "Ja og" blir brukt til det fulle for å skape en film. Med metoden følger bare kaos i idémyldringen og resultatet blir en merkelig film med mange rare elementer. Filmens målgruppe er filmskapere, spesielt norske, og den forteller at virkemidler må brukes riktig - både i veien til resultatet og i filmen.

3. plass: Marietha Chopra Helgesen - Neighbor girl
Torius vil ha kjeks, men når han søler tar moren kjeksen vekk fra han. Hvordan skal han få tak i kjeksen?

Best musikkvideo: Jihad Mourad - Snakkemaskin
Snakkemaskin handler om en jente i klassen MK2 på Bjørnholt VGS, som lider av Cerebral Parese (CP) og bruker derfor i et rullestol. Hun ønsker å bli hørt og sett, men snakkemaskinen byr på utfordringer. Problemet ligger i at maskinen bruker lang tid på hvert ord og hver setning.

Ungpris & Publikumsprisen: Laura Marie S. Dodson - Kalde Tårer
Denne filmer handler om en ungdom som går gjennom det flere andre ungdommer går gjennom idag. Filmen er laget av Silje Duus, Anna H. Carey, Jian-Alicia E. Hausken og Laura Marie S. Dodson. Musikk av Bensound.com.

Se alle filmene fra Tilt 2016 på festivalens nettsider!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Siste med #TrikkehallenVis flere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...