Nordre Aker Budstikke

Se hvem som får frivillighetsmidler

Grefsen skolekorps er én av 60 mottakere av frivillighetsmidler i 2017. Korpset får 20.000 til innkjøp av nye pauker. Bildet er tatt i forbindelse med en annen pengeutdeling, da korpset fikk midler fra Oslofondet, fra dittOslo/Nordre Aker Budstikke og Hafslund i 2014. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Det ble søkt om 3,5 millioner i tilskudd til frivillig aktivitet i 2017. Men bydelspolitikerne hadde bare én million til fordeling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2017 kl 15:17

NORDRE AKER: Bydelsutvalget vedtok tildelingen i sitt møte 16. februar.

Rekord

Det kom i år inn 88 søknader om tilskudd til frivillig aktivitet i bydel Nordre Aker. Dette er en økning på 15 fra 2016, og det høyeste antallet søknader noen sinne.

Samlet søknadssum var 3.506.979 kroner. Det er riktignok en nedgang i beløp fra 2016, men da kom det til gjengjeld inn en stor og relativt urealistisk søknad på 3,5 millioner kroner til undervarme på en fotballbane. Korrigert for denne søknaden er årets omsøkte beløp en oppgang på 800.000 kroner fra 2016.

LES OGSÅ: BU-nestleder foreslår å øke frivillighetsmiddelpotten

Liten justering

28 av søknadene er avslått, mens 60 har blitt tildelt midler. Det er bydelsadministrasjonen som har mottatt søknadene, og levert et forslag til fordeling, basert på oppsatte kriterier, til Kultur- og oppvekstkomiteen.


Komiteen valgte å gjøre to justeringer fra administrasjonens forslag.

– Etter en lang diskusjon besluttet vi å gi 5000 kroner mindre til Hagebybladets Venner, og heller gi disse pengene til Godalsvei tennisbane. Vi justerte også ned tildelingen til Aksjonsgruppen Nedre Grefsen, med 5000 kroner, og flyttet disse over til tennisbanen i Godalsveien, sa komiteleder Per Morten Klette (H) under bydelsutvalgets behandling av Frivillighetsmidlene.

Det er Tåsen IL som søkte om totalt 200.000 kroner til «Godalsvei tennis nærmiljøanlegg». Etter justeringen ble de innstilt med et tilskudd på 70.000 kroner. Som en følge av dette får Hagebybladets Venner 45.000 kroner (de søkte om 59.000 til en jubileumsbok for Ullevål hageby 100 år), mens Aksjonsgruppen Nedre Grefsen, som søkte om 5000 kroner til informasjonsbrosjyrer, ikke får noe.

Mest til idrett og friluftsliv

Det er delt ut mest penger i kategoriene Idrett og friluftsliv og Frivillig kulturliv, med henholdsvis 349.000 og 342.000 kroner.

Tildelingen fordelt på kategori (Innstilling KO tilsvarer BUs vedtak):


Av enkeltmottakere som får mest finner vi blant andre Tåsen IL med 70.000, Koll IL med 60.000, Kjelsås IL med tilsammen 50.000, Ullevål IL med 40.000 og Korsvoll IL med tilsammen 40.000 kroner. Dugnadsgruppa Arnes Park får 50.000 kroner, mens Øvre Grefsen Vel får 83.000 kroner.

Se alle tildelingene her (NB! Innstillingen fra Kultur- og oppvekstkomiteen er identisk med vedtaket om ble fattet av BU):


Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...