Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Selv i regnvær strålte Disen-elevenes innsamlingsaksjon

GJETTELEK: Emma, Annelin og Kristine i sjuendeklasse samlet inn penger ved å la folk gjette på antall erter i glasset. Noen hadde gjettet 1800, og var veldig nærme, avslørte jentene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Selv om sola uteble, og innsamlingsaksjonen måtte trekke innendørs, ga elever og foreldre så det monnet. Det sikret ny innsamlingsrekord til SOS-barnebyer på Disen skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2015 kl 14:58

DISEN: Hvert år samler Disen skole inn penger til SOS-barnebyer, det skolen selv kaller Åpen dag.

Skolen åpnes da for alle, og det er aktiviteter av mange slag. Blant annet spøkelsesgang, massasje, skjønnhetssalong, opptredener, salg av håndlagde produkter, leker, kafé, og boksalg.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

SE STOR BILDESERIE FRA ÅPEN DAG PÅ DISEN HER!

Innsamlingsrekord!

Torsdag 30. april åpnet Disen skole dørene igjen, men på grunn av regnværet måtte alle bodene flytte inn. Det stoppet ikke givergleden, eller aktivitetsnivået.

Elevene sikret nemlig innsamlingsrekord, med 86.168 kroner!

SOS-barnebyers prosjekter har kunnet nyte godt av den årlige aksjonen på Disen. Tidligere år har de samlet inn følgende beløp:

  • 2014: 68.000
  • 2013: 68.000
  • 2012: 75.000
  • 2011: 68.000
  • 2010: 83.000
  • 2009: 69.000

Nye barnehager og skoler

I år er det Mwanza i Tanzania som skal få pengene. Mer konkret går pengene til dette:

  • I Mwanza skal det bygges en ny SOS-barneby som vil gi et trygt hjem til 120 barn
  • En ny barnehage vil gi plass til 100 barn
  • SOS-barnebyer skal også pusse opp den gamle skolen i området, den har plass til 900 elever
  • SOS-barnebyers familieprogram er allerede i gang og vil ved full kapasitet gi hjelp til 1200 barn og deres familier

LES OGSÅ: Ville sende Disen-barn til skolestart på Refstad – Det ville ikke foreldrene godta

Elevene: – Fantastisk å bidra

– Jeg syns det er veldig fint at vi får sjansen til å hjelpe barn som trenger penger, sier Sebastian Kallum Hall i femteklasse.

Sammen med kompisen Eric Backstrøm har de nettopp gjettet på hvor mange non stop som befinner seg i glasset til sjuendeklassingene Jonas Busch Gløtta og Mathias Lyng-Laeng.

– Det er helt fantastisk å få bidra med penger til barn andre steder i verden, som ikke har det like bra som oss, sier Eric.

Emma Hassel, Annelin Uthushagen og Kristine Lunde hadde også sin egen bod. Som sjuendeklassinger har de vært med på innsamlingsaksjon mange ganger.

– Det er veldig gøy med en dag som dette. Pengene går til Tanzania, og vi har lært om SOS-barnebyer før denne dagen, forteller jentene.

– Det er ganske spesielt med så mange folk på skolen som i dag.

SE STOR BILDESERIE FRA ÅPEN DAG PÅ DISEN HER!

Hel uke med innsamlingsaksjon

Hele uka har vært viet innsamlingsaksjonen på Disen. Mandag arrangerte skolen kick off for innsamlingsaksjonen.

– Da har vi fokus på landet vi gir til. Elevene lager mat derfra, de lærer leker, 7. trinn har presentasjoner for resten av elevene og i kunst og håndverkstimene lages det ting som kan selges på Åpen dag. I tillegg skapes det engasjement utenfor skolen ved at elever hjelper til hjemme, selger ting på ettermiddager og har egne små innsamlingsprosjekter. Foreldrene bidrar med kaker og oppmøte, oppsummerer lærer Jørgen Øverbye.

Også musikerne Amadou og Solomon Diarra inspirerte med sitt trommeinnslag, i tillegg til at Lene Moen Vik fra SOS fortalte om Mwanza og betydningen av arbeidet med å bygge opp barnebyer.

Elevene avsluttet kick off-et ved å synge SOS-sangen av full hals.

SE STOR BILDESERIE FRA ÅPEN DAG PÅ DISEN HER!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...