Nordre Aker Budstikke

Sikter høyt, et halvt år før premieren

Simon Torsvik, Maren Sofie Duesund, Adi Bhatnagar, Oskar Nygren og Rebekka Svalland er allerede i gang med Nydalenrevyen 2018. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nydalenrevyen har høye ambisjoner. Nå vil de opp og hevde seg blant revyskolene i Oslo – og frir til nærmiljøet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Uken før nye og gamle elever kommer tilbake etter åtte ukers sommerferie, sitter allerede revyledelsen og PR-sjefene klare på skolen når Nordre Aker Budstikke kommer på besøk.

Det er et halvt år til premieren på Nydalenrevyen 2018.

Instruktør og sjefer på plass

– Vi har fått på plass instruktør og et team av folk som allerede er i gang med å tenke konsept.

For skulle det være noen tvil:

– Vi sikter høyt i år, og har store ambisjoner. Vi har lyst til å være blant de bedre skolerevyene i Oslo, sier revysjefene Oskar Nygren, Rebekka Svalland og Adi Bhatnagar, sammen med PR-sjefene Simon Torsvik Thingnes og Maren Sofie Duesund.


– Hva vil det si å være en god revyskole? Høye terningkast?

– Gode anmeldelser på revyen er selvfølgelig viktig, men det er revyens betydning for det sosiale skolemiljøet som er aller viktigst, mener de.

Nydalen videregående er kjent for et inkluderende og godt skolemiljø. Nydalenrevyen er én av flere viktige faktorer for det sosiale miljøet på skole, slår revysjefene fast. Og det er det største sosiale eventet gjennom skoleåret.

HUSKER DU? Slik gikk det med Nydalenrevyen 2017 – Fislebu kjøpesenter

Nydalenrevyen 2017. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Revykultur

Skolerevyen samler elever på tvers av klassetrinn og linjer. Og for de nye 1. klassingene som starter på Nydalen vgs. til uka, er det en fin måte å bli kjent med andre på, mener sjefene.

– Det er jo også for de nye som starter her på mandag, at de skal føle seg velkommen og inkludert på skolen, sier Rebekka.

Revysjefene ønsker at så mange som mulig av Nydalens nesten 1000 elever skal bli engasjert i revyarbeidet. 30. august blir det kick off. Og ved å bygge opp en sterk revykultur på den forholdsvis nye skolen (2018 blir syvende året det spilles revy i Nydalen) er håpet at revyen skal leve videre, i mange år til. Og den kulturen er i ferd med å etablere seg, mener Rebekka.

PÅ EN BØLGE AV MEDVIND: Halve skolen er med – Nydalenrevyen 2017, mer populær enn noen gang


Tiago Gjesdal var rask med å finne fram legget når Anna Victoria Stern i kassa på Kiwi tilkalte Dwayne The Rock, under Nydalenreveyen 2017. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

– Men selv om mange elever søker seg til Nydalen i dag, er det nok ikke først og fremst fordi de har en drøm om å stå på revyscenen, vedgår Simon.

Trenger støttespillere

– Men hvorfor starte planleggingen så tidlig?

– Vi ønsker å få med det lokale næringslivet på laget. Revyen er helt avhengig av sponsorer, sier revysjef Oskar.

– Sponsorene er den største inntektskilden for revyen.


For uten penger, ingen revy. Den største utgiftsposten er leie av lyd- og lysutstyr.

Flere Nydalen-bedrifter har vært med på laget de siste årene, og revysjefene i Nydalsveien 30C håper de blir med videre. Samtidig vil de oppfordre flere til å være med.

– Hva får en sponsor igjen av å samarbeide med Nydalenrevyen?

– Nydalenrevyen står for en stor del av kulturtilbudet i Nydalen, og området rundt. Alle ungdommer i Nydalen kjenner til revyen. Ved siden av å støtte en god sak, får sponsorene mye igjen ved å være synlige her, sier Oskar.

POPULÆR SKOLE: Nydalen videregående er skolen i Oslo med flest søkere

Mina Markhus som Vilde, slo opp med kjæresten og den slitsomme vennegjengen, i Nydalenrevyen 2017. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Godt samarbeid

Nydalenrevyen er organisert som et aksjeselskap, og sjefene står ansvarlig for å få revyskuta trygt i land, ikke bare kunstnerisk, men også økonomisk. Det er som å drive en bedrift.

– Det tar ikke for mye tid fra skolearbeidet å jobbe med revyen i et halvt år?

– Revyen er en av tingene vi prioriterer høyest, ved siden av skolen, så klart. Men det er fint å starte allerede i sommerferien, før vi trenger å tenke på fag samtidig, mener sjefene.

– Hva synes skoleledelsen om at dere bruker så mye tid på dette?

– Samarbeidet med skoleledelsen er veldig godt, og rektor er veldig positiv til revyen, sier Rebekka.

– Alt foregår så tett på skolen, at uten støtten fra ledelsen hade det ikke blitt noe revy.

LES OGSÅ: Toppkarakter til Nydalenrevyen 2017 - Se vidoe og bilder fra forestillingen her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...