Nordre Aker Budstikke

Siste «lyssjokk» fra Snømannen

Biler tilhørende innspillingen av «Snømannen» har de siste dagene opptatt plass på Gullhaug torg. Foto: ALEXANDER SYNSTAD

Onsdag kveld ble Nydalen-beboere opplyst av kraftige lyskastere. Det vil de oppleve også torsdag. Men så er det slutt for denne gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2016 kl 19:51

NYDALEN: Årsaken er nemlig at filminnspillingen av «Snømannen», basert på Jo Nesbøs bok om den lurvete politietterforskeren Harry Hole, har Nydalen som location.

De siste ukene har vi lest om Hole, i skuespiller Michael Fassbenders skikkelse, i scener både i Frognerparken og på trikken i Oslo sentrum.

Lyst i Nydalen

De siste dagene er det Nydalen, og Gullhaug torg, som har vært innspillingssted for den internasjonale produksjonen.

Mange biler fra produksjonen står parkert på torget, og onsdag var store lyskastere satt opp, og blant annet Nydalsveien 28 (det tidlgere Evry-bygget) ble lyst opp.

LES OGSÅ: Nytt aktivitetssenter i Nydalsveien opplever eventyrlig interesse, lenge før det åpner


Nordre Aker Budstikke kjenner til at beboere i nærheten reagerte på «forstyrrelsen» onsdag kveld. De må belage seg på en lysere vinterkveld også torsdag.

– De kommer også til å stå på i kveld. Kanskje det er litt mer ok for beboerne dersom de vet at det er kortvarig på grunn av en stor filminnspilling, opplyser Stine Gundersen i Avantor.

LES OGSÅ: Disse flytter inn i nye Torgbygget

Premiere i 2017

Om ikke annet vil trolig nabolaget ditt dukke opp i «Snømannen» når den kommer på kino, etter planen i oktober 2017.

«Snømannen» spilles inn i Oslo, på Rjukan og i Bergen, og totalt 1700 statister skal være involvert. Filmen blir regissert av svenske Tomas Alfredson, kjent for «La den rette komme inn» og filmatiseringen John Le Carrés «Tinker Tailor Solider Spy». Ved siden av Fassbender, har Rebecca Ferguson og Charlotte Gainsbourg sentrale roller.


LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...