Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skolerevy snudd på hodet

Knallstart: Skuespillerne fikk opp stemningen i åpningsnummeret. Foto: Kristine Aakvaag Harnes

Grefsen: - Da vi begynte å jobbe med revyen var det 200 elever med. Nå på slutten har vi vært rundt 30, forteller Høiby. Hun er revysjef for andre ga...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2006 kl 12:42

Grefsen: - Da vi begynte å jobbe med revyen var det 200 elever med. Nå på slutten har vi vært rundt 30, forteller Høiby.

Hun er revysjef for andre gang og legger ikke skjul på at det både er stressende og slitsomt. Spesielt når man går i tredje klasse.

- Men så er det jo så moro å se resultatet. Plutselig er gymsalen vår blitt til en ordentlig scene, smiler hun.

Fullsatt sal

Og foran et feststemt og ivrig publikum presentere grefsenungdommen hva de har jobbet og slitt med siden i høst.

- Ungdommene har skrevet alt selv. Det har vi lange tradisjoner for, forklarer instruktør Espen Kvernberg.

Årets revy fikk en pangstart med ellevill sang, dans og musikk. Skuespillerne inviterte oss med på en reise til en verden der realitystoff er førsteoppslag på nyhetene, psykologen er gal og pasienten er frisk og jentene foretrekker klønete nerder fremfor kjekkaser. I første akt forblir åpningsnummeret det morsomste, i tillegg til sketsjen "Rosalita" fremført av Charlotte Ugland Jacobsen.

I andre akt derimot tas revyen kraftig opp, og publikums latter vekkes hyppigere. Herman Skyldstad sjarmerer de fremmøtte i stand up-sketsjen "Min tanke er fri". "Robin HUD" fører også til en god latter blant publikum. Det virkelige høydepunktet kommer ikke før midt i andre akt. Marit Berge Jensen overbeviser som måken som hater Odd Børretzen i "Jeg hater Odd". Bandets innsats må også nevnes. I "Bandet i fri utfoldelse" viser de virkelig hva de kan.

Over grensen

Det er morsomt å se hva ungdommene har fått til, så og si uten profesjonell hjelp. Men i noen nummer går det dessverre veldig galt. At en skuespiller er blitt hes, at noen glemmer å skru på eller av mikrofonen eller at man hetser andre skolerevyer kan tilgis. Men bilder av tsunami- og jordskjelvofre hører ikke hjemme i en skolerevy. Ei fleiper man med leger som gjengvoldtar en kvinnelig pasient.

Når dét er sagt, skal Grefsenelevene ha honnør for sin moral: Det er greit å være annerledes i en grå og kjedelig hverdag. Har du ennå ikke sett Grefsenrevyen, er det ikke for sent. Forestillingen vises til og med lørdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...