Nordre Aker Budstikke

Se illustrasjon i saken:

Har planer om å bygge ut

Maridalen kirke ligger i landlige omgivelser langs Maridalsveien. Det er rundt 130 sitteplasser i kirken. Foto: Christian Fredrik Borg

Statsforvalteren avslo først søknaden, og det ble sendt en ny søknad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2021 kl 08:07

MARIDALEN: «Formålet med tiltaket er å etablere en fullverdig adkomst for rullestolbrukere og tilfredsstillende toalettfasiliteter for besøkende i kirken.»

Det skriver selskapet arkitektene as på vegne av menigheten og Marialen kirke, i en søknad til Plan- og bygningsetaten.

Dette bygget ønsker Maridalen menighet å oppføre ved kirken. Foto: arkitektene as

I det nye tilbygget vil det etter planen også være et «rom for konfirmantopplæring og annen virksomhet i menigheten og nærmiljøet», ifølge søknaden. Totalt kan det bli nesten hundre kvadratmeter stort.

Menighetsrådet kommer selv til å finansiere prosjektet, opplyser Kirkelig fellesråd i Oslo til Nordre Aker Budstikke.


Maridalen kirke ligger nord for Maridalsvannet, like ved krysset mellom Greve- og Maridalsveien.

Statsforvalterens godkjennelse

Det er allerede innhentet flere uttalelser om planene.

Statsforvalteren i Oslo og Viken avslo i fjor søknaden om dispensasjon fra verneforskriften for Maridalen. De konkluderte da med at landskapsvirkningen ville bli for stor. Bygget kom dessuten til å ta oppmerksomheten fra Maridalen kirke, mente de.

Dette bygget ønsker Maridalen menighet å oppføre ved kirken. Foto: arkitektene as

I februar i år sendte menighetsrådet en ny søknad med endret forslag. Tiltaket ble da godkjent etter at størrelsen på nybygget ble nær halvert fra 195 kvadratmeter. Plasseringen ble også endret fra vest- til nordsiden av dagens kirkebygg.


«Statsforvalteren har forståelse for at Maridalen kirke trenger en oppgradering når det gjelder sanitære forhold, universell utforming, garderobe og forsamlingslokale. Det legges vekt på dette i vurderingen», skrev de.

Sammenhengende

Byantikvaren var heller ikke tilhenger av det opprinnelige forslaget. De vil imidlertid ikke motsette seg det nye.

«(...) forutsatt at gis en mørk farge eller får ubehandlede naturbord som gråner», heter det i uttalelsen deres.

Planen er at dagens uthus (til høyre) skal rives og erstattes med et nytt bygg. Foto: Christian Fredrik Borg

Maridalen kirkes planlagte nybygg skal være direkte koblet med eksisterende bygg. Derfra vil besøkende med nedsatt førlighet kunne komme direkte inn i kirkesaken uten å måtte forsere trinn, ifølge søknaden.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...