Nordre Aker Budstikke

Smeller til med noen skikkelige superstjerner

Festivalsjefene, -gründerne og Grefsen-guttene Thorkild Gundersen og Lars Petter Fosdahl, står foran den niende OverOslo-festivalen i 2019. De har så langt hatt et imponerende stjernelag på scenen, og har ingen planer om å stoppe med det. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Lenge til sommeren sier du? På Grefsenkollen er Thorkild og Lars godt i gang med å forberede neste års festival, og første navn på OverOslo-plakaten er ingen ringere enn "evigunge" Toto!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2018 kl 21:05

GREFSENKOLLEN: Festivalsjefene på toppen av Oslo vet å skape skikkelig god festivalstemning. Om de overgår seg selv med neste års første booking får andre avgjøre, men at de har sikret seg et trekkplaster av dimensjoner til 2019-utvagen av OverOslo er det liten tvil om!

Torsdag 20. juni topper nemlig det amerikanske rockebandet Toto plakaten.

Og vi aner heftig allsangfaktor når disse strofene smeller ut over Grefsenkollen:

It's gonna take a lot to take me away from you
There's nothing that a hundred men or more could ever do
I bless the rains down in Africa
Gonna take some time to do the things we never ha(a-a-a-a)d

Og hvis du trenger et musikalsk gjenhør, får du det her:


Jobbet i fire år

Å få Toto til å spille med hele Oslo – og fjorden – som bakgrunn, har vært en våt drøm for festivalsjefene Gundersen og Fosdahl i fire år. Det gikk nesten i år, forteller Thorkild, men bandet ønsket i 2018 heller å kjøre sin egen greie i Oslo Spektrum, og "teste" responsen på det norske publikummet.

Det gikk så bra det kunne. 8000 billetter, og et utsolgt Spektrum, viste at vi her på berget er mer enn klare for å mimre til progrock-låter som «Hold the Line», «Georgy Porgy», «I'll Supply the Love», «Rosanna», «I'll Be over You», «Pamela», «Stop Loving You» – og selvfølgelig «Africa».

– Når Toto spiller på Grefsenkollen i juni neste år, er det halvannet år siden sist de var i Oslo. Da er nok mange som så dem sist klare for en runde til. Sånn sett er det nok også bra for oss at mange hadde en god opplevelse med dem i vinter, sier Gundersen.

Bandet, som ble startet i Los Angeles i 1976 og gjennom karrieren har solgt flere titalls millioner album, hadde sin største kommersielle suksess på 1980-tallet.


Toto solgte ut Oslo Spektrum i februar. Halvannet år senere kommer de tilbake til Oslo. Foto: Promo

LES OGSÅ: Nå kommer parkeringsforbudet og sykkelasfalten i Grefsenveien

– Jeg så dem selv i vinter, og publikum var i alle aldere. Jeg tror mange unge har oppdaget Toto – de har musikk som står seg godt etter alle disse årene. Låtene deres er tidløse, det er det ikke all rock fra 80-tallet som er, sier Gundersen, som syntes gjensynet i Spektrum var særdeles positivt.

– De er fortsatt vitale musikere, som leverer og låter bra.

Tro til festival-oppskriften

Men Toto er ikke den eneste bookingen OverOslo har gjort til torsdagen, samme dag spiller nemlig også Mannfred Mann og Proclaimers.


OverOslo fortsetter med det samme «lydbildet» som de har bygget opp over de ulike festivaldagene. Torsdagen blir også i 2019 en retro-dag, slik de tre første bookingene bærer preg av. Og enda skal 3-4 andre band på scenen samme dag. Med Toto på topp er det duket for en hyggelig «walk down memory lane».

Gallup

Skal du på OverOslo til sommeren?

Vis resultat

– Onsdag blir også neste år en dag med «contemporary music» – nye artister, og dagsaktuell musikk du finner på hitlistene nå. Torsdag blir som nevnt legendenes dag. Fredag vil tradisjon tro være rock'n'roll – i år hadde vi jo DumDum Boys og Ragarockers, klassikere som likevel er aktuelle. Lørdag blir en lett blanding med festlig musikk – en blanding av rock, pop og hip hop, oppsummerer festivalsjefen, og legger til:

– Det har vist seg å være en suksessoppskrift. Folk vet hva de har å forholde seg til de ulike dagene.

Til sammen skal over 35 band og artister bookes til OverOslo 2019, som går fra 19. til 22. juni. Allerede neste uke slippes flere navn, først ut er onsdagsartister, før det vil bli artistslipp jevnt og trutt fram til jul. Billettene legges ut for salg allerede mandag til uka.


– Helt til slutt, hva er ditt eget forhold til Toto?

– Jeg er en av dem som husker Totos hits godt fra da de kom på 80-tallet. Africa, Rosanna og Hold the Line gikk masse på spilleren hos meg, sier Gundersen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...