Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Smidig og hurtig med karate

Brune belter: Fra venstre: Kristine Fjeldberg (10), Thomas Fjeldberg (10), Toni Alsamaria (12) og Anders Fjeldberg (12).Kristine Fjeldberg (10).

Jubilanten Tiger Karate Klubb på Frysja underviser nybegynnere hver tirsdag og torsdag. - Aldri for sent å begynne med karate, mener formannen i klubben, Håkon Fredriksen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2006 kl 15:20

Frysja: Den japanske treningsformen er ikke lenger forbeholdt unge gutter. På Tiger Karate Klubb trener 175 gutter og jenter, kvinner og men mellom åtte og 60 år karate hver uke. I januar startet nybegynnerkursene, og klubben inviterer til gratis prøvetime.

- Ikke voldelig

- Ved å trene karate får du en hurtigere, sterkere og smidigere kropp, forteller formannen i klubben, Håkon Fredriksen,

- Er karate en voldelig sport?

- Nei, overhodet ikke. Karate forhindrer slossing. Her får man ut aggresjon og ungene får rope og skrike så mye de vil. Det siste man har lyst til å gjøre etter man kommer ut herfra, er å sloss, mener Fredriksen.

Men han påpeker skjul på at karate er nyttig å kunne, dersom man skulle havne i en situasjon der man trenger å forsvare seg.

- Karate er vel den sikreste selvforsvar-treningen etter sprint. Er du sprinter kan du jo bare snu og løpe, smiler han, og legger til at man får økt selvtillit av å trene karate.

- Ingen guttesport

Kristine Fjeldberg (10) har trent karate i tre år. Hun har allerede vunnet 11 pokaler og fått brunt belte. Flere dager i uken sloss hun mot brødrene Thomas (10) og Anders (12) og treningsvennen Toni Alsamaria (12).

- Det er deilig å sloss med tvillingbroren sin i blant, smiler det unge talentet, men påpeker at de bare sloss i karateklubben.

- Hjemme blir det bare lekeslossing.

Hun møter nok hard konkurranse i tvillingbroren, for Thomas har vunnet 16 pokaler og har også brunt belte. Det samme har Toni og Anders som kan skryte av over 30 pokaler fra mesterskap i Danmark, England og Sverige hver.

- Jeg er nok arvelig belastet, for pappa er karatetrener, forteller Toni.

Kameratene etterlyser flere jenter i karatemiljøet.

- Venninnene mine sier det er en guttesport, men det er det ikke, synes Kristine.

I disse dager lader karatetalentene opp til Oslo Open som begynner til uken.

- Det er beinhardt! Vi trener fem ganger i uken. Men så får vi masse igjen for det. Vi kommer i god form - både fysisk og psykisk, sier de i kor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...