Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sondre (17) fikk studio-innspilling i julegave

MØRKT: Sondre K. Paalgaard (17) har spilt inn første låt i lydstudio, her i mørke gater på Kjelsås. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg ble helt satt ut, men så utrolig kult!, sier Sondre K. Paalgard (17) om den helt spesielle julegaven. Da låta ble lagt ut på Facebook passerte den raskt 1000 visninger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2015 kl 18:44

KJELSÅS:Nylig var innspillingen klar, «De mørke gatene», skrevet, spilt og sunget av Sondre K. Paalgard (17) fra Kjelsås.

– Det ga virkelig mersmak. Så utrolig kult å få spille inn egen sang! Jeg ble helt satt ut da jeg fikk julegaven, forteller Sondre K. Paalgard (17) fra Kjelsås.

– Lærte mye nytt

Innspillingen ble i Monkis Lydstudio.

– Folka som jobber der hjalp meg masse underveis, og jeg lærte mye nytt. Først var det sangen, så ble det lagt på piano etterpå, foreller Sondre.

Sondre er tilbake på Kjelsås skole, der han var elev gjennom hele barneskolen. Selv om han ifølge han selv «alltid har sunget og vært opptatt av musikk», så var vel låtinnspilling veldig fjernt i småskolealderen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Kor

I de årene var det mest turn som gjaldt for Sondre. Men skolekoret var han med i.

Etter hvert ble han også tatt opp i barnekoret ved Operaen.

– Det var et veldig bra kor å være med i, og med høy kvalitet. Men da jeg kom i stemmeskiftet, så ble det jo vanskelig å passe inn i barnekoret, smiler Sondre.

Det lå et gammelt keyboard på loftet. Sondre hentet det ned. Prøvde seg frem - uten noter, men lærte seg basisgrepene. Etter hvert fikk han også på plass et el-piano.

LES OGSÅ: Elektronika-stjerneskuddet Jacob (17) fra Grefsen drømmer om Chris Martin

– Elsker musikk

– Jeg elsker å drive med musikk. I timene på skolen, kan det plutselig bare ramle ned tekster og musikk i hodet på meg. Da er det vanskelig å konsentrere seg, ler Sondre.

Da passer det kanskje bra å være elev ved «veldig kul skole med ålreite folk» - Hartvig Nissen videregående skole. Med dramalinje.

– Å skrive sanger handler jo veldig mye om følelser. På skolen har jeg lært mye om det å kunne leve seg inn i følelser og situasjoner. Det har jeg god bruk for når jeg skriver tekster, sier Sondre.

De mørke gatene

Hva handler «De mørke gatene» om?

– Sangen kan handle om mye. For meg handler den kanskje mest forandringer i livet. Den handler om det å bli mer voksen – nå blir jeg snart 18 år.

– Om et halvt år har kanskje sangen en helt annen mening, og jeg kan se på den på en annen måte, det er jo en stund siden jeg skrev sangen. Jeg ønsker heller ikke si så mye om hva sangene mine handler om. Jeg legger vekt på tekster som kan tolkes på flere forskjellige måter, sier Kjelsåsgutten, og legger til:

– Folk tenker jo forskjellig!

LES OGSÅ: Derfor er Yngve fra Groruddalen forelska i Kjelsås

Hør «De mørke gatene» her:
(Artikkelen fortsetter under avspilleren)

God respons

De første par dagene etter at låta ble lagt ut på Facebook tikket og gikk det, og det ble flere enn tusen visninger. Tilbakemeldingene er kun positive – låta er bra.

– Ja det har vært utrolig mange hyggelige og oppmuntrende tilbakemeldinger. Også fra folk jeg ikke kjenner, og som jobber med musikk. Det inspirerer virkelig til å fortsette videre med musikken. Det er en hobby nå, så får vi se hva det kan bli til etterhvert, sier Sondre.

For ifølge den unge låtskriveren fra Kjelsås så er det mer musikk og låtmateriale på gang.

Musikkvideo?

Kanskje blir det musikkvideo også?

– Hadde vært morsomt å fått til noe med noen av de andre elevene ved skolen. Vi får se, det hadde jo vært en fin erfaring for oss som går på dramalinjen det!

LES OGSÅ: – Det var flaut å være med på Nydalenrevyen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...