Nordre Aker Budstikke

Sør-Odal møter Harry Potter, trekkspill møter fiolin

KONSERT: Snart storkonsert med Nordberg Strykeorkester og trekkspillveteran Rolf Nylend, fra venstre av jentene Milla Engegård og Eira Engen Scheinert. Helt til høyre Alfred Svendrud. Foto: PRIVAT

Nordberg Strykeorkester trommer sammen til storkonsert. Med blant andre Milla og Eira på 8 år, og trekkspillveteran Rolf på 82 år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2015 kl 12:50

NORDBERG:– Det er gamle sanger fra Sør Odal som møter Harry Potter på Nynorskens hus 21.mars. Aldersspennet er fra seks til 82 år når Nordberg Strykeorkester og Rolf Nylend holder konsert, står det i pressemelding fra orkesteret.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Dirigent er "Nordbergs egen stjernebratsjist Juliet Jopling", også med lærer Arvid Engegård fra Nordberg. Begge er ifølge pressemeldingen med i ensemblet til Rolf Nylend og Håvard Svendsrud.

Les også: 550 på scenen i Oslo Konserthus

Urfremført musikk

– Det blir også urfremført musikk skrevet spesielt for dette ensemblet. Det blir danset leikar og det blir fest! står det videre.


Trekkspillveteran Rolf Nylend frå Sør-Odal, som i følge pressemeldingen er «en av de store gjenlevende trekkspillere i Norge», skal også delta.

Nordberg Strykeorkester er rundt 90 medlemmer.

– Vi gler oss til å få eit slikt flott prosjekt i huset, uttalar Liv Hege Skagestad utviklingsansvarlig ved Nynorskens hus.

Litt skummelt

Milla Engegård (8) fra Nordberg har allerede spilt fiolin i flere år.

– Jeg tror jeg var tre-fire år da jeg begynte å spille. Mamma og pappa spiller også instrumenter. Jeg spiller også piano, kan Milla fortelle.


Hun øver om morgenen.

– For jeg går på håndball og svømming også. Det høres gøy ut med trekkspill på konserten, jeg gleder meg til den. Men det er litt skummelt også da, for dette blir en stor konsert. Men mest gøy, forteller Milla.

Eira Engen Scheinert (8), også fra Nordberg, begynte tidlig hun også.

Venninnen spilte

– Tror jeg var fire år da jeg startet. Jeg fikk lyst til å begynne med fiolin fordi Milla spilte. Jeg øver ganske mye synes jeg, om morgenen, ikke i helgene, forteller Eira.

– Det er en fin ting å spille fiolin. Jeg både gleder og gruer meg til den store konserten. Jeg har jo vært med på konserter før, og et går som regel bra, sier Eira, som selv best liker å spille "vanskelig" musikk på fiolinen.


Hun legger til at hun også får tid til å gå på ski og spille håndball.

Konserten er som nevnt i Nynorskens hus, og ifølge arrangørene kan billetter kjøpes samme sted.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...