Nordre Aker Budstikke

Sprudlende danseglede på torget

Julie Ekornes i front på Dansens Dag på Gullhaug torg. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

200 elever fra Ullevål og Kjelsås skoler kastet seg ut i felles «flashmob» på Gullhaug torg fredag formiddag. Se video av dansingen i saken!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2018 kl 16:04

NYDALEN: Fredag 27. april gikk startskuddet for Dansens Dager, som markeres med arrangementer hele denne helgen.

Fredag klokken 12.00 åpnet Dansens Dager offisielt på Operataket i Oslo, av danseambassadørene Tabanka Dance Ensemble og ordfører Marianne Borgen. Over 300 dansestudenter- og elever fra Rønningen folkehøgskole, Edvard Munch vgs., Hartvig Nissen vgs., Rud vgs., Bårdar, Musikkteaterhøyskolen og Kulturskolen Ås danset på taket.

Bydel Nordre Aker hadde sitt eget arrangement.

Dansens Dag i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tradisjon

Det har etterhvert blitt en tradisjon at Dansens Dager markeres lokalt i Nordre Aker. Bydelens 6. klassinger inviteres til å bli med på en utendørsoppvisning. Markeringen går tilbake til 2005 – kanskje lenger. Tidligere har elevene danset blant annet ved Brekkedamen, på Tåsen skole og i Nydalen.


I år ble bydelens dansearrangement holdt på Gullhaug torg i Nydalen, til glede for forbipasserende og andre som holder til her. 200 6. klassinger fra Ullevål og Kjelsås danset årets dans sammen, og viste frem egne koreografier.

Lært mye på kort tid

Instruktør Silje Ekornes fra Panta Del Rei Danseteater. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Elevene var veldig flinke! De har hatt veldig kort tid til å øve inn dansen, sier Silje Bævre Lian og Julie Drønen Ekornes fra Panta Rei Danseteater, som har organisert danserne.

Et par gymtimer, og knapt det, har elevene brukt for å lære dansen. Men det så ut til å være nok. I tillegg til alle de felles dansetrinnene, fikk elevene være kreative og lage sine egne bevegelser til en av dansene.

– Alle fikk i oppgave å lage tre øvelser sammen med partneren sin, med tema hinderløype, forkklarer Ekornes.


Dermed fikk vi se spenstige løft, broer, og dansere som slo hjul, både alene og sammen med andre.

Mer dans!

Natalie, Sofia og Binta fra Ullevål. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Kjempegøy! oppsummerer tre av jentene fra Ullevål skole, etter at dansingen er overstått.

– Det var gøy å danse så mange sammen, og å få danse helt vilt! sprudler Natalie, Sofia og Binta.

De var veldig fornøyde med å få en annerledes skoledag, og hadde gjerne sett at det var mer dans på timeplanen, ikke bare i forkant av Dansens Dager.


SE UTDRAG AV DANSENE HER:

Elever fra Ullevål og Kjelsås skoler på Gullhaug torg.

Lager fellesskap

Lian og Ekornes fra Panta Del Rei tror arrangementer som Dansens Dag har mange positive effekter.

– Å se dansegleden elevene viser på dansegulvet synes vi selfølgelig er veldig stas. Elevene samarbeider godt, og det at de må jobbe sammen og kommer i fysisk kontakt, som for eksempel gjennom løft, er bra. Det skaper økt samhold, og inkluderer alle.

Dansecrewet Cre8

Dansecrewet Cre8 med oppvisning. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Dansecrewet Cre8 har en lang merittliste innen danseproduksjoner, og dukket også opp med et innslag på torget.

Cre8 ble etablert i 2005 som et eget crew etter å ha fungert som showgruppen til Dancing Youth (DaYo), og var den første norske Hip hop-dansegruppa som opptrådte på Den Norske Opera og Ballett med den egenproduserte forestillingen «Urban- X».

I dag består crewet av 16 dansere der mangfoldighet, forskjellig etnisk bakgrunn og kunnskap, utgjør et særpreg.

Dansens Dag(er)

Dansens Dag i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme.

I Norge feires Dansens Dager 27.-29. april i hele landet og skal gi plass til alle, uansett tilhørighet.

Høye løft på Dansens Dag! Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Rekorden var på 86.000 kroner, den ble så til de grader knust i år!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...