Nordre Aker Budstikke

Stanser salget for å gi fansen sjanse til å sikre seg billetter

Thorkild Gundersen (t.v.) og Lars Fosdahl opplever enorm rift om billettene til sommerens festival på Grefsenskollen. Foto: GUNNAR KOPPERUD

Selv om bare to artister er presentert, selger billettene til OverOslo-lørdagen så raskt at festivalsjefene pauser salget. De vil gi fansen til artistene som ennå ikke er sluppet mulighet til å sikre seg billetter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2017 kl 14:03

GREFSENKOLLEN: Det er en drømmesituasjon for festivalsjefene.

Lars Fosdahl og Thorkild Gundersen har sett seg nødt til å stoppe billettsalget for lørdag 24. juni, med virkning fra 3. januar og fjorten dager fram, til 17. januar.

Festivalsjefene, og Grefsen-guttene, Thorkild Gundersen og Lars Petter Fosdahl er klare for nok en festival på Grefsenkollen i 2017. Og de store navnene uteblir ikke. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

– Lørdagen selger så fort at vi ikke har rukket å få med mer enn to artister på plakaten. Vi satser på å ha 3-4 på plass innen utgangen av neste uke. Så får fansen til de artistene også muligheten, sier Fosdahl.

Topper 2016

Ord som «legendarisk» er allerede brukt om fjorårets OverOslo-lørdag, som ble avsluttet på mesterligvis av Oslo-duoen Karpe Diem.


Like før jul kunne festivalsjefene Lars og Thorkild avsløre hvordan de skal toppe den kvelden. 24. juni 2017 headlines nemlig av ingen ringere enn Röyksopp.

– De har et visuelt show som er helt fantastisk, og som de vil få fullt utbytte av på Grefsenkollen. Det finnes ingen bedre steder enn på toppen av Oslo for Röyksopps spektakulære lys- og lasershow, sa Gundersen da.

Karpe Diem avsluttet med et smell i 2016. Stemningen blir trolig like god opå Grefsenkollen sommeren 2017. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

75 prosent er solgt

Fra før er også gruppa No. 4 klare for lørdag. Og selv om kun to navn er offentliggjort, selges billettene i rekordfart. Snart er 70 prosent av alle festivalbillettene solgt.

– Onsdag ble utsolgt i romjulen og lørdag ville som sagt vært utsolgt denne uken om vi ikke tar en «pause» der. Flott driv på torsdag og fredag også, men i likhet med lørdag mangler vi der over halvparten av artistene, sier Fosdahl, som synes de har truffet godt med bookingen, så langt, basert på salget.


– Jeg tror salgstempoet i stor grad også er et resultatet av god logistikkplanlegging og hardt arbeid med fokus på service gjennom flere år. Folk har det bra hos oss, slår festivalsjefen fast.

Det kunne denne venninnegjengen bekrefte på festivalen i fjor sommer: – Vi bor jo i den kuleste bydelen!

Eirin Hoel Hauge, Astrid Kleivland, Tove Galaaen, Kari Brudvold og Ingvild Sommer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Onsdag klar

Onsdagen er den eneste festivaldagen der programmet er helt klart. OverOslo åpnes 21. juni med Highasakite, Aurora, Sondre Lerche, Kristian Kristensen og Miriam Bryant.

Torsdag har foreløpig Kool & The Gang og Abba-bandet Björn Again. Fredag spiller Sivert Høyem og Janove Ottesen. Flere artister vil slippes helt fram til februar.

Alder ingen hindring

OverOslo på Grefsenkollen 21. til 24. juni 2017. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tidligere snakket festivalsjefene om at hver dag på OverOslo hadde en egen aldersprofil, men slik er det ikke lenger.

– Nå ser vi at aldersskillet er visket ut og at det handler mer om smak. De unge liker det samme som de gamle, og omvendt. For eksempel er onsdag en «yngre dag», som tilsynelatende kunne være for dem mellom 20 og 35, men reaksjonene vi får er at mange av dem over 50 gleder seg. Samtidig ser vi at 20-åringene kjøper billetter til nostalgi-torsdagen, med Kool & The Gang, som vi trodde appelerte til dem på 60, sier Gundersen.

Før jul hadde OverOslo og Nordre Aker Budstikke en konkurranse der en heldig leser kunne få med seg to venner på festival. Vinneren ble Heidi Sandvand Hegertun.


LES OGSÅ: Fra sinne og frustrasjon hos Kjelsås IL etter sabotasje i Linderudkollen, til gode nyheter tirsdag

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...