Nordre Aker Budstikke

Starter teaterskole på kjøpesenteret

Det er Ola G. Strømmes Centertainment som står bak Kulturbutikken på Ullevaal Sentrum, en scene der skuespillere og kulturarbeidere får presentere teater der folk er. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I februar kan de yngste lære teater og moro i Kulturbutikken i Ullevaal sentrum.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2017 kl 11:25

ULLEVÅL: Det er OG Strømme og Kulturbutikken som åpnet i nye lokaler i fjor høst, som står bak teaterskoletilbudet.

I mer enn ti år har han arrangert teaterskole for barn fra fem til ti år, og for for barn med fysiske og psykiske utfordringer.

Mange tusen barn i Lørenskog, Oslo, Skedsmo, Asker og Bærum og Eidsvoll har fått sitt første møte med teater og drama gjennom kursene.

– Med Kulturbutikken på Ullevaal, har vi endelig fått «ett hjem» med egne og tilpassede lokaler! sier Strømme.

Kultur til barn der de er

I Kulturbutikken kan barn på handletur med voksne få et kulturelt avbrekk med en spesialtilpasset teateroppsetning, hver lørdag i Ullevaal Sentrum, kjøpesenterdelen av Ullevaal stadion.


Kulturbutikken skal skape magi, og er en liten arena med store opplevelser, har Stømme tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Ola G. Strømme har drevet Centertainment siden 2005. Kongstanken har vært å realisere mer drama og kultur for barna på kommersielle arenaer – og ellers der folk er – slik som et kjøpesenter.

Kulturbutikken arrangerer også oppsetninger for barnehagene i bydelen på fredager.

LES OGSÅ: Etter Vålerenga: Hva nå Ullevaal stadion?

Teaterkurs

Nå suppleres tilbudet i Kulturbutikken med teaterskole.


– Vi skal gi barna mestringsfølelse gjennom teaterlek og drama. Ved at barna får være noen man ikke er og gjøre noe man ikke gjør, styrker vi barnas selvbilde, gir dem selvinnsikt og sosial trening, sier Strømme i en pressemelding.

Kulturbutikkens Teaterskoler er delt i 10 kurskvelder à en time og en «ellevte time» med fremvisning, hvor familie og venner får se hva deltakerne har lært gjennom vinteren.

Teaterskolen legger vekt på å holde et høyt, teaterfaglig og pedagogisk nivå, og alle instruktørene har utdannelse som skuespillere, opplyser Strømme.

Hver gruppe vil bestå av 8 til 15 deltagere, best mulig satt sammen i forhold til modenhet, alder og erfaring. Det blir også en egen førskolegruppe for de eldste barnehagebarna.

KulturButikkens Teaterskoler starter i uke 6, og vil fortrinnsvis foregå på torsdager. Visning blir lørdag 13. mai.


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...