Nordre Aker Budstikke

Stjerneskuddet Jacob (17) fra Grefsen drømmer om Chris Martin

Elektronika-artisten Jack Taylor med stjernesamarbeid i 2015.

Jack Taylor lager, som forbildene Avicii og Jack Harris, musikk å danse til. Foto: Foto: Promo

I 2011 spilte han i band med Petter Northug. Da Jack Taylor slapp debut-singel som soloartist var det med Thom Hell ved mikrofonen. I januar kommer 17-åringen med nok et stjernesamarbeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2015 kl 18:20

GREFSEN: 1. desember lanserte han singel nummer to, «Words». Bak artistnavnet Jack Taylor finner vi nemlig 17 år gamle Jacob Gundersen fra Grefsen.

MGPjr og Petter Northug på gitar

Til tross for sin unge alder er han langt fra et uskrevet musikalsk blad.

I 2010 deltok Jacob i MGPjr. i Oslo Spektrum som vokalist i rockebandet Basic Warning. Året etter fikk bandet med seg skikongen Petter Northug som gjeste-gitarist i låta «King of Mistakes», og til ski-VM i Holmenkollen lagde de en egen låthyllest til trønderen: «Trøndersk Dynamitt». I 2012 lanserte bandet albumet «Early Days».

I Aviciis fotspor

Nå har Jacob, eller altså Jack Taylor, tatt karrieren et steg videre, også sjangermessig.

Han går musikklinja på Foss videregående skole, hvor han spiller gitar, piano og synger. Det siste året har han satset som dj og produsent av låter i EDM-sjangeren (electroninc dance music).


Inspirasjon henter han hos dj-ene og produsentene Avicii, Calvin Harris, Tiesto og Hardwell - noen av de aller største stjernene i musikkverden for øyeblikket.

Jack Taylor skaper sitt eget sound ved å ta med seg de organiske instrumentene inn i studio og lar de møte elektronika i form av tangenter og datamaskiner.

- Jeg lager musikk jeg selv ville likt å danse til på party. Eller putte i øret når jeg trener. Noen av låtene har vokal, og er tiltenkt radiospilling, andre er rene dance-låter som er beregnet på klubbene, sier Jacob.

1500 visninger på ett døgn

I sommer kom «City Of Lights», en house-poplåt med Thom Hell på vokal. Det skal ha vært den etablerte artisten som ba om å få synge med den ferske elektronika-artisten.

Andresingelen «Words», der Jack Taylor selv står for vokalen, fikk 1500 visninger på YouTube i løpet av det første døgnet. Tilbakemeldingene har vært mange og overveldende positive, både fra fans og bransje.


Se videoen til «Words» til høyre på siden. Dersom du leser på mobil er videoen øverst.

Begge singlene har også fått musikkvideoer. Jack Taylor har med seg kompisen Peder Opland som produsent. Også han er fra Grefsen, og tidligere bandkollega i Basic Warning.

- Videoer er veldig viktig for å få folk til å høre på deg første gangen. Liker de det de ser og hører, går de til Spotify og legger deg til på spillelista», sier Jacob.

Nytt samarbeid i januar

Det som omtales som «en profilert norsk artist» har takket ja til å bidra med vokal på neste Jack Taylor-produksjon, som kommer i januar. Deretter er planen å slippe én ny låt i måneden - frem til sommeren. Alle med forskjellige vokalister.


- Som mine forbilder Avicii og Calvin Harris vil jeg lete etter ulike vokalister til låtene - det gjelder å matche rett vokal med rett låt. Akkurat nå jobber jeg i studio med en låt som hadde passet perfekt for stemmen til Chris Martin (Coldplay) - den beste av dem alle.  Og siden det er desember er det vel lov å tro på julenissen, er det ikke? sier Jack Taylor hemmelighetsfullt.

Les mer fra Nordre Aker Budstikke her!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...