Nordre Aker Budstikke

Stor interesse for friluftskino

Snurr film! Tradisjonen tro, snurrer kinopublikum igang SiOs friluftskino på Kringsjå Studentby 2. september. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Vil du se film utendørs i september er mulighetene mange i Oslo, med filmer som Grease, Jurassic Park og Norske Byggeklosser. Lørdag vises Oscar-vinneren La La Land på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2017 kl 08:25

KRINGSJÅ / OSLO: Et arrangementssøk på Facebook avslører at interessen for frilutskino er stor.

En skikkelig traver i så måte er det årlige og populære utekino-eventet på St. Hanshaugen, i regi av Arthaus, som i år ble arrangert for 15. gang! Fredag 25. august viste de klassikeren Buena Vista Social Club.

Stort utvalg

Men gikk du glipp av utefilm i sensommermørket sist helg, er det ingen grunn til å fortvile. September byr nemlig på flere muligheter. Og felles for alle er at det er gratis!

De første finner sted allerede til helgen, ett av dem i Nordre Aker: Lørdag 2. september klokken 20.00 arrangerer SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus) gratis friluftskino i Kringsjå studentby, på plenen ved Olav M. Troviks vei 46.

Her er studenter, naboer og andre kinoglade invitert til å se publikumsfavoritten La La Land.


La La Land var nominert til 14 Oscar-priser under årets utdeling, og vant seks av dem, etter at den feilaktig også ble utpekt til Beste film.

– Ta med piknikkurv, noe å sitte på og inviter med deg naboer eller studievenner for å oppleve magisk stemming i høstmørket, oppfordrer Gabrielle Legrand Gjerdset, student og styreleder i SiO.

Publikumsfavoritten La la Land trenger knapt noen introduksjon. I La La Land møter vi Sebastian (Ryan Gosling) og Mia (Emma Stone) som drømmer om å lykkes som jazzmusiker og skuespiller i stjernenes by Los Angeles. La La Land byr på en sjarmerende historie om drømmer og kjærlighet og hva jakten på suksess kan koste. Foto: Hanne E. Holst / SiO

Ny Kringsjå-tradisjon

Selv om det er noen år opp til utekino-arrangementet til Arthaus på St. Hanshaugen, er SiO i gang med å etablere en tradisjon. Dette er tredje året på rad det arrangeres gratis friluftskino og popkorn på Kringsjå studentby.

– SiO ønsker at studenter og naboer skal oppleve Kringsjå som et godt sted, sier Gjerdset.


– Denne kinokvelden er ment å bidra til et sosialt miljø for alle i området. SiO arrangerer friluftskino, julegrantenning og påskeeggjakt her i løpet året , og alle er velkomne til å møtes ute.

Det er ikke tilfeldig at friluftskinoen er lagt til akkurat Kringsjå. Kringsjå studentby er bynær, men har en unik beliggenhet med Oslo-marka som nærmeste nabo og store uteområder.

– I fjor var det mer enn 800 som kom på friluftskinoen, og nå begynner det å bli en tradisjon. Det er også en veldig fin måte å bli kjent med naboer og studievenner på. Nå håper vi å se enda flere studenter og naboer på piknikpledd og stoler foran det store lerret på plenen på Kringsjå, smiler Gjerdset.

Se arrangementet på Facebook, her. I skrivende stund har 1800 mennesker meldt at de er interessert i arrangementet.

Klassikere

Videre i september står klassikerne i kø, riktignok andre steder i byen.


Først ut er Grease, som vises allerede fredag 1. september klokken 21. Da kan du se Olivia Newton-John og John Travolta som Sandy og Danny i musikalen fra 1979, på Aker Brygge. Arrangementet på Facebook.

8. september viser Lava Oslo og Handwerk Botaniske Steven Spielbergs Jurassic Park fra 1993 på Tøyen Hovedgård i Botanisk hage. Filmvisningen starter klokken 21. Arrangementet på Facebook.

15. september, som en del av Oslo kulturnatt, viser Najonalbiblioteket Norske Byggeklosser, 70-tallskomedien med Rolv Wesenlund i en rekke av hovedrollene. Visningern finner sted kokken 21.00 i Hydroparken, ved Solli plass. Arrangementet på Facebook.

Samme fredag viser Frysja kunstsenter på Kjelsås - nedenfor Teknisk museum, ved Akerselva - stumfilmgrøsseren Noseferatu - fra 1922, akkompagnert av jazzmusikerne og
spellemannspris vinnere Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær!

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...