Nordre Aker Budstikke

Møtes i sofaen i kveld:

Strikkefeber på Riksarkivet

Tirsdag 10. mars er det strikkefeber i Riksarkivet med sofa-arrangementet «To rette og en vrang».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2015 kl 11:33

SOGNSVANN: Strikkebølgen skyller inn over landet. Folk tar frem strikketøyet nær sagt over alt, de blogger om det og utveksler strikketips på tvers av kontinenter.

Men hvor mye vet vi egentlig om vår egen strikkehistorie? Norsk tekstil- og kleshistorie står i fokus i kveld, 10. mars, når Riksarkivet inviterer til «I en sofa på arkivet».

Dette er en foredragsserie der fagpersoner og kjente profiler kommer for å samtale om utvalgte temaer hos Riksarkivet ved Sognsvann. Arrangementene er gratis.

– Disse populære gratisarrangementene med samtaler om fortiden, går nå inn i sitt fjerde år. Opp til 200 mennesker finner veien opp i skogkanten for å høre historikere, forfattere og kulturpersonligheter snakke om ulike spørsmål knyttet til historie og historieskrivning, sier kommunikasjonsrådgiver Helen F. Nicholson ved Riksarkivet.

Til strikkkvelden kommer Ingun Grimstad Klepp, etnolog ved Statens institutt for forbruksforskning, Anne Britt Ylvisåker, førstekonservator ved KODE i Bergen og Kristian Elster, journalist og ivrig strikker.


154 personer har allerede trykket på at de kommer på arrangementets facebook-sider.

LES: Se disse herlige vinterbildene fra Riksarkivet!

LES OGSÅ 8. MARS-KOMMENTARENE SOM ER LEST AV FLERE TUSEN:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...