Nordre Aker Budstikke

Superstjerna og jubilanten vokste opp her

Superstjerna vokste opp her. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

La meg være ung!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2017 kl 12:06

KJELSÅS: Det sang Wenche Myhre, for en del år siden. Og Når jeg blir seksogseksti… 15. februar fyller den folkekjære og evigunge artisten 70 år!

– Årene fra jeg var tre til jeg ble seks, bodde mamma, pappa, Reidar og jeg hos bestefar og bestemor på Torshov i Oslo. Bestemor pleide å gi meg brød med sukker på. Bestefar sang og spilte fiolin, fortalte jubilanten Wenche Myhre (70) i et større intervju i Vårt Land for en tid tilbake.

Wenche Myhre, 70 år 15. februar 2017. Foto: Tor Kvello

Til Kurveien

Så flyttet familien Myhre til Kurveien på Kjelsås.

Men den spreke jubilanten, som virkelig lever opp til den som tidlig god artist skal bli, må tidlig krøkes, rakk å ha sin aller første opptreden syv år gammel, i Sporveishallen på Bjølsen, før hun som nevnt, sammen med mor, far og storebror Reidar, flyttet «nordover»,


– Sangen og musikken har alltid vært en lidenskap, en gnist som ble tent allerede da jeg som sjuåring fikk opptre i Sporveishallen på Bjølsen, og fikk fem kroner i honorar, sier Wenche Myhre i Vårt Land-intervjuet.

Der avslører hun også at Nora Brockstedt var det store idolet hennes.

Den musikalske familien Myhre

Wenche Myhre fotografert under åpningen av kjøpesenteret i Vikaterrassen i 1964. Da var Wenche 17 år gammel. Foto: HENRIK ØRSTED/OSLO MUSEUM

Wenche reiste rundt og opptrådde med sin far og musikerbror Reidar, under navnet «Den musikalske familien Myhre».

Og fanbrevene kom til Kjelsås, i bøtter og spann.


– De ringte stadig fra Kjelsås postkontor hvor det hadde hopet seg opp med postsekker til Kurveien 47, forteller Wenche i intervjuet.

Hun forteller også om beinhard jobbing gjennom den flotte artistkarrieren, både i Norge og i utlandet. Videre at hun har tatt sjanser og kastet seg ut i ting, og aldri safet.

Popsenteret

Og hun holder koken, Wenche Myhre. Første fredagen i februar i år, var hun på Popsenteret på Grünerløkka, og fortalte om årene som tenåringsidol, i og utenfor Norge, og om sine mange år som profilert artist.

– Wenche Myhre ble oppdaget allerede som 13-åring i en talentkonkurranse på Chat Noir i 1960. Hennes første listeplassering ble Tenk så deilig det skal bli (1963) etterfulgt av blant annet La meg være ung som ruvet på hitlistene i 1964, står det i pressemeldingen fra Popsenteret.

Myhre er også en ettertraktet artist i Tyskland og har hatt flere hiter og sitt eget TV-show der. I 2011 ble hun tildelt hedersprisen under Spellemannsprisen for sin innsats som artist nasjonalt og internasjonalt.


Her kan du lese mye mer om Wenche Myhre og hennes karriere. Hun holder også konsert i Oslo Spektrum lørdag 18. februar.

Nordre Aker Budstikke gratulerer Wenche Myhre med dagen 15. februar!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...